Korona-situasjonen skal diskuteresHvordan bør ligaen avgjøres i en unntakssituasjon?

Torsdag skal Premier League-klubbene møtes for å diskutere flere potensielle regelendringer.

5. aug 2020 kl 23.07 Øystein Tronstad

Torsdagens møte blir det første med tanke på 2020/2021-sesongen. Blant sakene som skal opp er om man skal fortsette med ordningen med fem innbyttere.

En annen viktig diskusjon er hvordan man går frem om ligaen må suspenderes. 

Da Premier League ble stoppet i mars på grunn av korona-pandemien var det stor usikkerhet rundt om man ville komme i gang igjen, og hvordan man skulle avgjøre ligatittelen, europacup-plasser og nedrykk hvis videre spill ikke ville la seg gjøre.

TRIPPEL: Paris Saint-Germain vant to nasjonale cuper som ble ferdigspilt i slutten av juli, men seriegullet fikk de uten å spille ferdig alle ligarundene.

TRIPPEL: Paris Saint-Germain vant to nasjonale cuper som ble ferdigspilt i slutten av juli, men seriegullet fikk de uten å spille ferdig alle ligarundene.

Rundt om i Europa ble flere ulike løsninger valgt.

I League One og League Two benyttet man seg av en poeng per kamp-modell og opp- og nedrykk ble gjennomført. De fleste lagene hadde spilt et sted mellom 34-37 kamper.

I Nederland så valgte de å kansellere sesongen med ni gjenværende runder uten ligamester, opprykk eller nedrykk. Men tabellen ble likevel brukt til å dele ut europacupspill. AZ Alkmar og Ajax hadde på det tidspunktet like mange poeng på toppen av tabellen.

I Frankrike ble tabellen stående og Paris Saint-Germain ble seriemester, selv om de opprinnelig hadde 11 kamper igjen å spille. Det førte til sterke reaksjoner fra flere klubber. Spesielt Lyon som var et poeng unna europacup-plass og Amiens og Toulouse som rykked ned.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]