Ble lansert som Gerrard-erstatter en gang i tiden: Nå vender Jay Spearing hjem til Merseyside

5. aug 2020 kl 19.24 Øystein Tronstad

31-åringen har skrevet under for Tranmere i League Two og på sin Twitter-konto skriver han: «ny klubb, nye utfordringer. Kan ikke vente med å komme i gang.»

Spearing kom opp gjennom akademiet og var blant annet kaptein for U18-laget som vant FA Youth Cup i 2007.

Han fikk totalt 55 kamper for førstelaget og startet sentralt, sammen med Jordan Hendeson og Steven Gerrard, da Liverpool tapte FA-cupfinalen 2012 mot Chelsea 1-2.

Karrieren ble likevel ikke det mange forventet. Sir Kenny Dalglish lanserte han en gang som en mulig Gerrard-erstatter. I april 2011 sa han: 

– Jay har vært fantastisk i de kampene han har spilt for oss. Det er et stort løft for alle i klubben å se en spiller som han slå gjennom.

Året etter uttalte Brendan Rodgers:

– En veldig god spiller med sterke kvaliteter, han har klubbens sjel i sitt hjerte.

Midtbanekrigeren spilte for en rekke trenere i Liverpools nyere historie, Rafael Benítez, Roy Hodgson, Kenny Dalglish og Brendan Rodgers.

Sommeren 2013 ble Spearing solgt til Bolton og han fikk en god karriere for The Wanderers og senere for Blackpool. I begge klubbene så ble han utnevnt til kaptein.

Da han forlot Liverpool sa han:

– Jeg angrer ikke på noe. Jeg har spilt i hver eneste konkurranse for denne klubben og gjort alt som jeg drømte om å gjøre. Jeg vil alltid se tilbake og tenke, for en tid det var.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]