Journalist forklarer den ulike verdisettingen: Liverpool har ikke kontaktet Norwich ennå, men er interessert

Det er helt klart rød interesse for Norwich-backen, men klubbene står et stykke fra hverandre i verdsettingen av 22-åringen.

5. aug 2020 kl 18.56 Øystein Tronstad

James Pearce i The Athletic, en av dem som er aller tettest på de røde, skriver at sportsdirektør Michael Edwards ennå ikke har tatt kontakt med Norwichs Stuart Webber. Begge parter har sine grunner for hvorfor de verdsetter den unge backen ulikt.

Pearce skriver at overgangssummen er viktig for Norwich på flere måter i en sommer hvor det er forventet at flere av spillerne forlater Carrow Road etter nedrykket.

De kanarigule skal være bekymret for at en for lav pris for Lewis, vil bidra til å senke potensielle summer for andre hete salgsobjekter som Ben Godfrey, Todd Cantwell, Emi Buendia og Max Aarons.

TIDLIGERE SALGSSUKSESS: James Maddison har gjort det bra etter at han byttet ut gult med blått og Norwich fikk godt betalt for playmakeren som den gang spilte i Championship.

TIDLIGERE SALGSSUKSESS: James Maddison har gjort det bra etter at han byttet ut gult med blått og Norwich fikk godt betalt for playmakeren som den gang spilte i Championship.

Lista ble satt sommeren 2018 da Leicester måtte punge ut for å sikre seg James Maddison. Midtbanespilleren har vært en suksess for Brendan Rodgers mannskap, men på den tiden hadde han et lovende navn men ingen Premier League-erfaring. 

Likevel passerte overgangssummen for 23-åringen 20 millioner pund, og det er den størrelsesordenen som kanarifuglene skal ønske seg for Lewis.

Liverpool og Michael Edwards handlet også stort i sommervinduet 2018. Alisson ble verdens dyreste målvakt en kort periode da han ble hentet fra Roma.

Den gang skal italienerne ha verdsatt brasilianeren til 90 millioner pund, men Liverpool sto på sitt og endte opp med å betale 65 millioner. Edwards skal ikke være redd for å trekke seg fra en avtale om han mener at det ikke er god valuta for pengene.

Edwards skal se for seg rundt ti millioner pund for Lewis og er klar til å bla åtte umiddelbart, og to millioner til som en del av totalpakken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]