Neste sesong skal VAR-monitorene brukes mer

Det blir slutt tegning av streker for TV-seerne.

6. aug 2020 kl 15.35 Arild Skjæveland

På dagens Premier League-møte har klubbene besluttet å fortsette med VAR også neste sesong. Det var ingen overraskelse - men det som er nytt, er at en nå skal gjøre videodømming etter den fulle FIFA-protokollen, heller enn en å gjøre ting på sin egen måte.

Det skriver premierleague.com i en pressemelding

Den største forskjellen vil være at dommerne fra nå av skal ta i bruk monitorene på sidelinjen og selv se igjen på kontroversielle hendelser for straffespark, mulige røde kort og så videre. Forrige sesong ble skjermene tatt veldig lite i bruk, og en måtte stole på assistentene i Stockley Park.

Slutt på tegning på TV

Det blir også slutt på at vi får se hele prosessen med om en spiller er i offside eller ikke. Det har vært mye kontroversielt denne sesongen når TV-seerne selv får være med mens dommerne er på tegnebrettet for å lage streker og se om en spiller er offside eller onside.

Et godt eksempel er Roberto Firminos annullerte scoring borte mot Aston Villa.

Ifølge Dale Johnson i ESPN kommer prosessen fortsatt til å være det samme, men for seeren blir det mindre komplisert og en får bare se det ferdige bildet og vite om spilleren er offside eller ikke. 

Neste sesong starter 12. september.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]