Ni klubber tjente mer enn Liverpool i Champions League

Til tross for at Liverpool røyk ut tidligere enn ønsket så tjente klubben godt med TV-inntekter.

24. aug 2020 kl 14.08 Øystein Tronstad

Etter at Champions League ble avgjort i går så har økonomi-bloggeren The Swiss Ramble oppdatert tallene for inntekter fra årets turnering. Paris Saint-Germain tapte kampen men kommer ut på topp på pengetabellen (denne også).

De blir fulgt av mester Bayern München, Barcelona, Manchester City, Atlético Madrid, semifinalelaget Lyon, Juventus, Real Madrid, Chelsea og så Liverpool.

Inntektene fordeles via en sum for deltakelse, prispenger i turneringer, UEFA-koeffisient og TV-penger.

Så selv om Bayern München, som vant samtlige kamper i turneringer, tjener mest i prispenger og kommer bedre ut på UEFA-koeffisienten så rammes de av at det franske TV-markedet belønner pariserne med vesentlig mer penger.

Liverpool gjør det også bra TV-messig selv om de røyk ut i 16-delsfinalen. Her blir de bare slått av Barcelona, Manchester City og PSG.

Dette vil kunne forandre seg for de tyske TV-rettighetene skal stige med 70 prosent fra 2021. Listen domineres naturlig av de fem store ligaene. De høyest plasserte lagene utenfor disse er portugisiske Benfica (17.-plass) og nederlandske Ajax (nummer 18.)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]