Alisson: – Utmattet av å gi absolutt alt hver eneste gang

Liverpools burvokter omtaler den ekstraordinære sesongen som noe av det mest utmattende han har vært med på.

3. aug 2020 kl 23.02 Øystein Tronstad

– Dette var en av de mest utmattende sesongene jeg noen gang har hatt. Jeg vet ikke om det skyldes pandemien og den forlengende sesongen. Dette var også en sesong hvor jeg spilte færre kamper på grunn av skader, sier Alisson til ESPN Brasil.

I løpet av mars 2020 så spilte Liverpool kun tre kamper. Tap i FA-cupen mot Chelsea, ligaseier mot Bournemouth før man røyk ut av Champions League mot Atlético Madrid og så ble all fotball kansellert.

De røde startet opp igjen 21. juni og 25. juni var ligaen avgjort. Den avsluttende måneden bød på hele syv kamper fra 2. til 26. juli.

– Vi røyk ut av Champions League tidlig, men jeg tror at utmattelsen kommer fra å gi absolutt alt vi har hver eneste gang.

Brassen, som ble kåret til årets keeper av FIFA i 2019, gir Jürgen Klopp en stor del av æren for spillerne fokus og den sterke sesongen.

– Han stoler på at vi gjør det som han ønsker, ikke bare på trening men også i det daglige. Han er en lidenskapelig kar og viser det. Han vil vinne og gjøre Liverpool enda bedre.

27-åringen er i likhet med flere av nøkkelnavnene i Liverpool-troppen i sin beste alder. Noe som lover godt med tanke på de kommende sesongene.

– Gruppa vår er veldig sterk. Hver spiller har så mange individuelle kvaliteter og vi har minst fire spillere som er blant de beste i verden i sin posisjon. Det gjør laget vårt spesielt.

– Vi tenker som én, alle har det samme målet og gjør alt de kan for at vi skal oppnå det. Det sliter deg ut både mentalt og fysisk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]