Innkast-trenerens regel: Vil ikke trene andre topplag så lenge han trener Liverpool

4. aug 2020 kl 21.55 Øystein Tronstad

– Jeg har valgt å si at jeg ikke vil trene andre tradisjonelle topplag når jeg trener Liverpool. Det er min egen etikk som sier at det ikke vil være bra å trene Liverpool og Manchester United i samme sesong, sier Thomas Grønnemark til Nettavisen.

Torsdag ble det klart at Liverpool forlenget avtalen med spesialisten som også har jobbet med lag som Ajax, Gent, Atlanta United, RB Leipzig og Midtjylland.

– Nå er det Liverpool den neste sesongen, men jeg kan trene andre topplag sesongen etter det, sier dansken som ikke legger skjul på at han har fått en del andre tilbud.

– Det er mange som spør. Jeg får henvendelser ganske ofte, og er i en heldig posisjon at jeg selv kan velge, og jeg er ikke tvunget til å si ja. Denne sesongen har også noen av toppklubbene tatt kontakt, men jeg har sagt nei. Jeg har sagt jeg kan trene andre klubber fra midten av tabellen og nedover, men jeg kommer ikke til å trene to toppklubber samtidig.

44-åringen har en filosofi, «The Long, Fast, and Clever Throw-in», men det handler ikke om å skulle bli Stoke 2 og kaste kun langt. Det avgjørende er å beholde ballen og hva man gjør med den etter et innkast.

– Resultatene har vist at den første sesongen jeg var i klubben, gikk Liverpool fra nummer 18 til nummer én i innkast under press i Premier League. Denne sesongen har vi scoret 14 mål etter innkast-situasjoner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]