Chelsea-eieren hadde eierinteresser i Lazar Markovic da Liverpool kjøpte ham

Roman Abramovich var hemmelighet eier av et firma med navn Leiston Holdings.

22. sep 2020 kl 10.24 Arild Skjæveland

BBC har kommet med en ny Panorama-dokumentar, etter dokumentlekkasjen som fått navnet «FinCEN Files». Det handler om hvitvasking og mistenkelige transaksjoner.

BBC Panorama sin etterforskning, viser at Chelsea-eier Roman Abramovich sto bak et firma som het Leiston Holdings. Leiston Holdings satt med økonomiske rettigheter til enkelte fotballspillere, frem til det ble ulovlig med tredjepartseierskap.

FIFA endret regelverket sitt i 2015, og gjorde det ulovlig.

Eierinteresser i Liverpool-kjøp

Én av spillerne russeren skal hatt eierinteresser i, var Lazar Markovic. Liverpool kjøpte den serbiske kantspilleren fra Benfica for 20 millioner pund i 2014. Den gang skal Benfica ha bekreftet at Liverpool betalte dem 10 millioner pund for 50 prosent av spilleren.

De andre 50 prosentene var eid av Leiston Holdings, som ble drevet av «superagenten» Pini Zahavi, og eid av Abramovich. Det skriver The Times om i dag

Tredjepartseierskap var vanlig i land som Portugal og i Sør-Amerika, der investorer vil få sin del av overgangssummen når en spiller bli solgt. Liverpool tok over hele eierskapet på spilleren da han ble kjøpt, og tredjepartseierskap er ulovlig i England.

Lazar Markovic ble en kjempeflopp, og forlot Liverpool i januar 2019. Klubben fikk ikke igjen et eneste pund av de £20 millionene de betalte, og slapp han gratis til Fulham. Han er nå 26 år gammel, og spiller for sin gamle klubb Partizan i hjemlandet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]