I forrige uke fikk Jeremy Doku landslagsdebuten for Belgia. Det er en spiller Liverpool lenge har hatt på blokka

Liverpool hadde spilleren på besøk i 2018.

11. sep 2020 kl 09.40 Arild Skjæveland

Anderlecht-vingen Jeremy Doku fikk landslagsdebuten sin for Belgia mot Danmark i Nations League i forrige uke. På tirsdag startet han, og scoret mål, da Island var motstander.

Doku fylte 18 år i slutten av mai. Han har spilt 34 førstelagskamper, scoret fem mål og fire assist for Anderlecht.

Det er en spiller Liverpool lenge har hatt på blokka, og forsøkte å hente i 2018. Da Anderlecht fikk låne Lazar Markovic, krevde klubben å få snakke med unggutten.

– Vi hadde ikke noe valg. Liverpool sa til oss: «dere kan låne Markovic, men vi ønsker å snakke med Doku», sa klubbens manager Herman van Hoolsbeek den gang, ifølge Kristof Terreur som dekker engelsk fotball for den belgiske avisen Heute Laatste Nieuws (HLN). 

Takket nei den gang

Doku var den gang 15 år gammel, og reiste til Liverpool sammen med familien.

– Mo Salah ga ham drakten sin, og Jürgen Klopp hadde en lang samtale med oss. Han fortalte oss at Jeremy kunne bli Sadio Manés erstatter, sier spillerens far, David Doku til HLN.

– Liverpool viste oss skolen, huset der familien ville bo, og hvilken bil vi ville få. Dersom vi ønsket det, skulle også klubben fikse meg en jobb. Vi fikk også høre hva sønnen vår kom til å tjene, sier Doku senior.

Den gang var det ingen interesse fra hovedpersonen selv.

– Jeremy var aldri interessert. Han ønsket ikke å gå til Liverpool, eller til England. Han ble glad da vi sa at vi skulle dra hjem igjen, og svarte: «da kan jeg trene igjen med Anderlecht i morgen».

Linket igjen

Ifølge Het Nieuwsblad i Belgia har Liverpool igjen vist interesse for spilleren. Anderlecht, som ledes av den tidligere Manchester City-kapteinen Vincent Kompany, er klar over interessen, men benekter at partene er i forhandlinger. 

Den belgiske klubben skal ha økonomiske problemer, og Liverpool skal være villig til å kjøpe ham, for så å låne han tilbake til Anderlecht denne sesongen.

Klubbens daglige leder Karel van Eetvelt svarte på spørsmål om 18-åringen, og om Anderlecht var redde for å miste ham til Liverpool.

– Bekymret? Aldri. For en belgisk klubb kan du aldri si at noe er umulig. Dersom Liverpool skulle komme med et utrolig bud, så må du vurdere det, sier han. 

– Hvor mye? Jeg vil helst ikke si det, men AA Gent satte tonen med David. For å gjøre det klart: sånn det er nå er det bare media som spekulerer rundt Doku og Liverpool.

Når han nevner David, så sikter han til Jonathan David. Den amerikanske 20-åringen ble solgt fra Gent til Lille for 32 millioner euro i august.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]