Landskamp avlyst grunnet koronafrykt

Det tsjekkiske fotballforbundet melder at mandagens Nations League-kampen mot Skottland er utsatt.

5. sep 2020 kl 09.15 Einar Kvande

Det blir ingen Nations League-kamp mellom Tsjekkia og Skottland på Andruv Stadium i Olomouc mandag kveld. Det melder det tsjekkiske fotballforbundet på Twitter.

«Landslaget kommer ikke til å spille mot Skottland på grunn av situasjonen rundt COVID-19. Landslaget avsluttet sine forberedelser til kampen med umiddelbar virkning etter seieren over Slovakia», heter det i meldingen fra det tsjekkiske fotballforbundet.

Tsjekkia vant 3-1 over Slovakia i Bratislava i går kveld.

For øyeblikket foreligger det ikke flere detaljer om hva som menes med «situasjonen rundt COVID-19», og om dette er relatert til situasjonen i den tsjekkiske eller den skotske troppen. Gjelder det den tsjekkiske troppen, kan forhåpentligvis Andy Robertson returnere til Melwood og slutte seg til Liverpool-troppen igjen allerede nå. 

Fra Hellas kom det i går kveld rapporterer om at Liverpools andre venstreback, Kostas Tsimikas, har testet positivt for koronaviruset, etter at han fikk feber og måtte stå over 0-0 kampen mot Slovenia, samt gårsdagens trening.

Det rapporteres at venstrebacken skal ha følt seg dårlig etter flyturen til Slovenia, og at han ble umiddelbart satt i karantene. Han har ikke trent med resten av det greske laget de tre siste dagene. Tsimikas skal ha tatt en koronatest i UEFA-regi, og gjorde dette før resten av den greske troppen gjorde det samme.

Det er nå uklart hva som vil skje med Tsimikas, men det virker lite sannsynlig at han kan returnere til Merseyside med det første.

At koronaviruset sprer seg i det internasjonale fotballmiljøet er særdeles dårlig nytt bare en uke før Premier League starter opp igjen. 

Med Kostas Tsimikas høyst sannsynlig uaktuell til Liverpools ligaåpning mot Leeds, er det viktig for Jürgen Klopp og Liverpool at en frisk Andy Robertson kommer hjem til Merseyside.

Skottland venter på bekreftelse fra UEFA

Den skotske landslagstroppen har fortsatt ikke fått noen bekreftelse fra UEFA om at kampen er blitt utsatt.

«Vi er klar over rapportene om at det tsjekkiske fotballforbundet har avgjort at mandagens kamp ikke skal spilles. Vi har ikke fått noen offisiell bekreftelse på dette fra det tsjekkiske fotballforbundet, men har kontaktet UEFA for å få en bekreftelse på statusen for kampen. Vi vil komme med en oppdatering så snart vi har fått klarhet i dette», sier en talsmann for det skotske fotballforbundet.

West Hams midtbanespiller Tomas Soucek og RB Leipzig-spissen Patrik Schick har fått beskjed om å gå i karantene etter at de har vært i kontakt med et medlem av den tsjekkiske staben som har testet positivt for koronaviruset, melder Liverpool Echo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]