– Jeg gråt så mye at jeg til slutt bare måtte le

Adam Lallana (32) forteller om et emosjonelt farvel med Liverpool. Til og med James Milner måtte nesten ta til tårene.

11. sep 2020 kl 17.27 Jens Bessesen

Adam Lallana har i et dybdeintervju med Daily Mail snakket om hvordan det var å forlate Liverpool etter seks år, og hvordan han har det så langt i sin nye klubb Brighton. I intervjuet sier han at han ikke vil snakke så mye om Liverpool fordi han er dedikert til sin nye klubb, men han snakker om hvor emosjonelt det var å forlate klubben. 

Midtbanespilleren avga i sommer et rørende intervju der spesielt vennskapet med Jordan Henderson var tema. Lallana var på gråten da det gikk opp for ham at tiden i Liverpool var over. 

– Jeg er en emosjonell person og visste at dette var slutten på et kapittel for meg, min kone og mine barn. Intervjuet viste rå følelser. Noen ting i livet er bare trist. Som en familie sa vi farvel til venner, og barna måtte forlate skolen og så videre, sier Lallana til Daily Mail. 

Han legger til at vennskapet med Henderson er dypt og ekte og at han kommer til å savne Liverpool-kapteinen. 

– Vi hadde dype samtaler om vanskelige ting. Vi har begge opplevd den mørke siden av skader og kommet gjennom det. Han fortjener all suksess, sier Lallana.

Se avskjedsintervjuet her:

Klarte nesten å knekke Milner

Etter det berømte intervjuet med LFC TV ble det på nytt emosjonelt da Lallana skulle si farvel til hele laget på trening.

– Manageren samlet alle, og gutta ga meg en innrammet drakt med et fint sitat fra Hendo. Jeg gråt så mye at jeg til slutt bare måtte le, sier han. 

32-åringen klarte til og med nesten å knekke hardhausen James Milner. 

– Da vi varmet opp sa «Milly» til meg at min gråt nesten hadde smittet over på ham også. Det er jo noe å høre fra en tøff Yorkshire-mann. Så det ble en perfekt avskjed, sier Lallana. 

De to siste sesongene i rødt endte dessuten med fire trofeer - med Premier League som toppen av kransekaka. 

– Jeg har elsket Liverpool, og det var tidenes beste farvel å vinne Premier League. Men nå er jeg klar for Brighton, sier han. 

AVSKJED: Adam Lallana fikk en innrammet presang av lagkamerater og støtteapparat.

AVSKJED: Adam Lallana fikk en innrammet presang av lagkamerater og støtteapparat.

Får mer spilletid

Lallana har ikke fått mye spilletid de siste sesongene. Nå ser han fram til å få en viktigere rolle i sitt nye lag. 

– Det føles bra at jeg kommer til å få spilletid. Nivået i Liverpool de siste par årene, kombinert med skadene mine, gjorde det vanskelig å komme tilbake i laget. Nå vet jeg at det venter en kamp hver lørdag. Jeg har allerede kjent på det i pre-season. Du jobber hardt på trening og får belønning i helgen, sier han. 

Den tidligere Southampton-kapteinen sier han tidvis har vært langt nede de siste par årene på grunn av skadeproblemene. Men han har kommet sterkere ut av det. 

– Mentalt har jeg aldri vært bedre. Jo eldre du blir, jo mer perspektiv får du. Fotball er ikke alt. Når du får mye skader lærer du sakte, men sikkert at du må forberede et liv etter fotballen, sier han. 

Lallanas Brighton serieåpner hjemme mot Chelsea på mandag. Første møte med tidligere lagkamerater i Liverpool er satt opp 28. november på Amex Stadium. 

NY KLUBB: Adam Lallana i aksjon for sin nye klubb Brighton i en treningskamp mot Chelsea. Her i duell med Marcos Alonso.

NY KLUBB: Adam Lallana i aksjon for sin nye klubb Brighton i en treningskamp mot Chelsea. Her i duell med Marcos Alonso.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]