Krevende start for ny daglig leder

Billy Hogan har tirsdag sin første offisielle dag som daglig leder i Liverpool FC.

1. sep 2020 kl 14.17 Jens Bessesen

Amerikanske Billy Hogan har tatt over jobben etter Peter Moore, som etter tre år i stillingen forlot jobben i sommer. 

I et intervju med klubbens offisielle nettsted sier Hogan at det er en stor ære å komme i gang, men peker samtidig på at det er svært krevende tider å drive fotballklubb. 

– Usikkerheten rundt pandemien er den største utfordringen akkurat nå, både fra et forretningsperspektiv og for oss som klubb. Vi forholder oss til retningslinjer fra myndighetene og jobber samtidig sammen med de andre klubbene i Premier League. Mye hardt arbeid pågår bak scenen, sier Hogan til liverpoolfc.com

Vil ha fansen tilbake på stadion

Hogan sier noe av det viktigste framover blir å finne løsninger på hvordan man kan få supportere tilbake på Anfield på en trygg og god måte. I tillegg til å følge råd fra myndigheter samarbeider de også direkte med fansen om dette. 

– Kampopplevelsen som vi kjenner den vil bli dramatisk endret. Både når det gjelder inn- og utgang, og hvordan vi sitter. Alt blir annerledes. Det vi jobber med nå er å finne ut hvordan vi kan få folk inn og ut av stadion på en trygg måte og hvor mange billetter vi kan selge. Det er en stor utfordring, sier Hogan. 

Han legger til at håpet er å få folk tilbake på tribunene i løpet av oktober. 

– Åtte fantastiske år

Hogan har vært involvert i Liverpool FC i ti år, først gjennom en rolle i Fenway Sports Group, og deretter i selve klubben fra 2012. I sin nye stilling som daglig leder vil han pendle mellom London og Liverpool. 

– Det har vært åtte fantastiske år med litt av en reise. Det var en vanskelig periode da FSG kom inn, men snuoperasjonen i den perioden har vært utrolig, sier Hogan, som også retter en takk til sin forgjenger Peter Moore og sier forholdene lå godt til rette for å ta over jobben. 

Tross pandemien mener Hogan at klubben er i god forfatning i alle ledd. 

– De siste par sesongene har vært fantastiske og som klubb har vi et solid grunnlag. Det siste halvåret har vært krevende og vi må fortsette å jobbe oss gjennom det, men heldigvis har vi et fantastisk lag både på og utenfor banen. Min jobb blir å holde forretningen gående samtidig som vi støtter Jürgen, Michael og resten av teamet på Melwood, sier han. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]