The Athletic:Liverpool kommer ikke til å kjøpe flere spillere i dette transfervinduet

Med innkjøpene av Thiago Alcantara og Diogo Jota er Liverpool ferdige med shoppingen denne høsten.

21. sep 2020 kl 09.10 Einar Kvande

Mange var forundret over Liverpools manglende aktivitet på overgangsmarkedet denne sommeren, trass i den økonomiske krisen som kornapandemien førte med seg, men i helgen smalt det. Liverpool gjorde to storkjøp i løpet av ett døgn, i form av Thiago Alcantara og Diogo Jota. Men nå er det slutt på handlingen, ifølge James Pearce i The Athletic.

Pearce skriver at kilder på Anfield har fortalt ham at det ikke vil komme inn flere spillere før deadline 5. oktober. Det betyr altså at Liverpool ikke kommer til å hente inn noen erstatter for Dejan Lovren på stopperplass, men håper å greie seg med Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joël Matip, Billy Koumetio og Sepp van den Berg, i tillegg til nødløsningen Fabinho. Sistnevnte vikarierte mot Chelsea, da tre av de fem førstnevnte var skadet.

Vurderte canadisk landslagsspiller

Pearce påpeker at den siste uken har utgjort en stor forskjell for Liverpool. Han mener at både supporterne og spillerne har fått ny energi av den kvaliteten som er blitt tilført troppen i form av midtbanespiller Alcantara og angriper Jota. Tidligere i sommer ble også Kostas Tsimikas hentet inn som dekning for Andy Robertson på venstrebacken.

Thiago imponerte i debuten mot Chelsea, hvor han strødde om seg med lissepasninger i den omgangen han fikk på banen. 75 i tallet. Mest av noen spiller i løpet av en omgang siden man innførte statistikk for slikt i Premier League. Og flere pasninger enn noen Chelsea-spiller slo i løpet av hele matchen.

The Athletic kan avsløre at Liverpool hadde den canadiske landslagsspilleren Jonathan David i kikkerten som et mulig spisskjøp, men til slutt sto det mellom Watfords Ismaila Sarr og Wolverhamptons Jota, og valget falt til slutt altså på sistnevnte. David ble isteden solgt fra Gent til Lille for 30 millioner euro i august.

Stopperplassen er den eneste plassen som gjenstår hvor mange føler at Liverpool trenger en mann til. Anfield-klubben er lenge blitt linket til Schalkes Ozan Kabak, men klubbkilder sier til The Athletic at det er uaktuelt å hente den tyrkiske midtstopperen.

Klopp vil klare seg med stopperne han har fra før

Pearce skriver at Jürgen Klopp foran kampen mot Chelsea sa seg fornøyd med midtstopperne han har i troppen. Klopp anser nå Fabinho som fjerdevalg på stopperplass, bak Van Dijk, Gomez og Matip. Mens den unge franskmannen Billy Koumetio er tyskerens femtevalg.

Lovren spilte 15 kamper for Liverpool forrige sesong, så det kan innebære en risiko å ikke erstatte ham. Men Klopp mener at Fabinho er en ideell nødløsning, noe brasilianeren demonstrerte til fulle mot Chelsea, ved å bli kåret til banens bestemann av mange. Ingen Liverpool-spillere kunne matche Fabinhos statistikk, med fire taklinger, fire brytninger og gjenvinning av ballen hele tolv ganger. Han slo også flest pasninger med 86, og 97% av disse fant medspiller.

– Fab hjalp oss mye med ballen, og forsvarte seg godt. En skikkelig god prestasjon, slo Klopp fast.

– Han likte virkelig å spille der, og gjorde det strålende.

Nå skal troppen trimmes

Med Thiago og Jota ombord kommer Liverpool nå til å fokusere på å kvitte seg med spillere frem til transfervinduet stenger.

Kamptroppen på Stamford Bridge inkluderte ikke karer som Rhian Brewster, Xherdan Shaqiri, Marko Grujic, Harry Wilson, Loris Karius og Nathaniel Phillips. Divock Origi, som var ubenyttet reserve mot Chelsea, er en annen spiller det kan være aktuelt å selge.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]