Diogo Jota blir Liverpool-spiller - Ki-Jana Hoever går motsatt veiLiverpool og Wolverhampton har kommet til enighet

Liverpool vil betale over 40 millioner pund for portugiseren.

18. sep 2020 kl 23.33 Arild Skjæveland

Liverpool og Wolverhampton skal ha kommet til enighet om en overgang for Diogo Jota, ifølge Paul Joyce i The Times og journalistene som følger klubben tettest.

Overgangssummen skal være på hele 41 millioner pund - og kan stige med ytterligere fire millioner etter antall kamper og hvilken suksess Liverpool har i Premier League og Champions League.

Portugiseren skal ha signert en femårskontrakt. Overgangen er så langt ikke offisielt bekreftet av Liverpool FC, men det er bare et spørsmål om tid før sommerens tredje kjøp er i boks.

Ifølge Joyce blir det medisinsk sjekk på lørdag, og deretter offisiell bekreftelse.

Jürgen Klopps assistent, Pep Lijnders, har en fortid i FC Porto. Han skal vært sentral i jakten på angriperen, gjennom sine kontakter i portugisisk fotball.

Selger Hoever

Ki-Jana Hoever blir samtidig Wolverhampton-spiller. Wolves betaler £9 millioner for den unge nederlenderen, som kom til Liverpool fra Ajax for £900.000 i 2018. Overgangssummen kan stige til 13,5 millioner.

De helrøde har også sikret seg 15 prosent fra et potensielt videresalg. Det skriver James Pearce i The Athletic.

Hoever har spilt fire førstelagskamper for LFC – alle i cupene. Han hadde to år igjen av avtalen sin med Liverpool, og skal selv ha ønsket overgangen for å ha større mulighet til førstelagsfotball. Også Juventus og Atletico Madrid skal ha vist interesse. Det var ikke en spiller de helrøde ønsket å miste.

Som med Thiago-handelen, har Liverpool vært kreative i måten de gjør det på. Wolverhampton skal ha gått med på å være fleksible på betalingsbetingelsene, og aksepterte å kun få betalt 10 prosent av summen over de neste 12 månedene.

Mesteparten av det vil komme fra det Wolves selv betaler for Hoever, skriver Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]