Mbappé ønsker å forlate Paris Saint-Germain neste sommer. Nå blir Liverpool igjen nevnt

Liverpool har flere ganger blitt linket til franskmannen.

15. sep 2020 kl 11.01 Arild Skjæveland

The Sunday Times rapporterte i helgen at Kylian Mbappé har informert Paris Saint-Germain om at han ønsker å forlate klubben etter sesongen. Da vil han ha ett år igjen av sin kontrakt i den franske hovedstaden, og det er lite som tyder på at den kommer til å bli forlenget. 

PSG betalte 165 millioner pund for 21-åringen da han kom fra Monaco i 2018. Han var da ønsket av alle toppklubber i Europa, og det vil han også være neste sommer dersom det stemmer at han ønsker å fortsette karrieren et annet sted. Han har scoret 77 mål på 102 kamper for PSG.

Ifølge Sunday Times har Mbappé gjort det klart at planen hans er å spille en sesong til på Parc de Princes, og gir klubbens tekniske direktør Leonardo en mulighet til å få igjen en god del av den enorme summen de betalte for ham. En klubb som Real Madrid vil være favoritt, og også Barcelona og Manchester City vil være med i kampen – men også Liverpool blir nevnt.

– Ville passet ham perfekt

Forrige sesong snakket franskmannen flere ganger om Liverpool. I Guardians podcast «The Football Weekly», var den franske journalisten Philippe Auclair gjest på mandag.

Han tror det kan være en del som stemmer i rapportene.

– Det er definitivt sant at Kylian Mbappé ikke er en som har planer om å bli i Paris Saint-Germain veldig lenge. Det er ikke akkurat nytt. Grunnen til at jeg sier dette slik, er at folkene rundt ham og familien hans som tar seg av interessene hans, ikke har lagt skjul på at at deres sønn ønsker å forlate klubben på et tidspunkt, sier han i podcasten.

– Han har bare to år igjen av kontrakten sin, og tanken på å forlenge den kontrakten virker ekstremt lite sannsynlig. Det betyr at PSG må ta en avgjørelse veldig snart.

– Det er ikke akkurat en hemmelighet at han har ventet på at noen skal komme med det riktige framstøtet for ham. Og dersom det er én klubb som ville passet ham helt perfekt, både med fotballen de spiller, men også med hva han ønsker seg fra et lag – så er det Liverpool. Ryktene som har sirkulert, og startet i en søndagsavis i England, har faktisk noe i seg, sier han videre.

Ingen tvil om at Klopp er fan

Jürgen Klopp har aldri lagt skjul på at han er ekstremt begeistret for den franske landslagsspilleren.

– Fra et sportslig ståsted, finnes det ikke så mange grunner til å ikke kjøpe ham. For en spiller han er, sa Klopp en gang.

Dessverre la han til at Liverpool ikke ville ha råd - og at det sannsynligvis ikke var noen klubber som hadde slike penger å bruke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]