Premier League skuffet over myndighetene

Mener fotballstadioner kan være tryggere enn andre offentlige arenaer.

22. sep 2020 kl 17.06 Jens Bessesen

Premier League-klubbene har håpet å kunne gradvis åpne stadionene sine neste måned, og flere prøveprosjekt har allerede vært i gang for å finne ut hvordan det kan gjøres. Planene om å starte gjenåpningen 1. oktober må nå skrotes. 

Statsminister Boris Johnson har i dag snakket om de nye tiltakene for å bekjempe Covid-19 i Storbritannia, og det kuttes ned på mye. Kanskje vil det ikke være supportere tilbake før tidligst i mars måned, etter at Johnson sa at nye tiltakene kunne vare i hele seks måneder.

Premier League har nå kommet med en uttalelse der de uttrykker sin skuffelse over de nye tiltakene. De mener at selv om helsen må komme først, er de skuffet over at supporterne ikke kan komme tilbake. Premier League mener planene kunne gjøre det trygt for supportere å samles igjen på stadion. 

«Premier League er sikre på at man gjennom retningslinjer lagd i samarbeid med forskere og myndighetene, vil kunne sørge for at fans er minst like trygge, eller tryggere, på stadion enn på andre offentlige arenaer som i dag er tillatt. Dette er allerede bevist i andre europeiske ligaer», skriver de. 

Alvorlig

De peker igjen på at klubbene taper enorme summer på å spille for tomme tribuner. Totalt taper Premier League-klubbene om lag hundre millioner pund i måneden. 

«Dette begynner å få alvorlige følger for klubber og samfunnene rundt». 

Fortsetter arbeidet

Videre melder de at de er sikre på at ligaens klubber kan sørge for at supportere er trygge på kamp, og at de skal fortsette å jobbe for dette. 

«Vi vil fortsette å jobbe med myndighetene for å få supporterne trygt tilbake til stadion så fort som mulig», skriver de. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]