Skottland-kampen går etter planen trass i koronafrykt

UEFA har bekreftet at Nations League-kampen mellom Tsjekkia og Skottland skal spilles som oppsatt mandag kveld.

6. sep 2020 kl 11.39 Einar Kvande

Lørdag meldte det tsjekkiske fotballforbundet på Twitter at Nations League-kampen mellom Tsjekkia og Skottland ville bli utsatt på grunn av koronafrykt. Men UEFA har overprøvd denne avgjørelsen, og har bekreftet at kampen skal spilles som oppsatt. Dermed blir det kamp for Skottland-kaptein Andy Robertson og hans lagkamerater i Olomouc mandag kveld.

I en pressemelding skriver det skotske fotballforbundet at de har fått bekreftelse fra UEFA at Nations Leeague-kampen mot Tsjekkia vil gå som planlagt i Olomouc mandag 7. september.

Den skotske troppen har fortsatt sine forberedelser til kampen som planlagt. Den skotske landslagsledelsen har også fått forsikringer om at alle COVID-19 protokoller vil bli fulgt til punkt og prikke, både for spillere og stab.

Overrasket

– Vi var like overrasket som UEFA over pressemeldingen som ble postet i de offisielle kanalene til det tsjekkiske fotballforbundet fredag kveld. Etter lange samtaler sent fredag kveld og lørdag morgen har vi fått garantier for at kampen blir spilt, sier lederen i det skotske fotballforbundet, Ian Maxwell.

– Det tsjekkiske fotballforbundet har også bekreftet at de vil sørge for at kampen blir arrangert i henhold til retningslinjene, og at det blir strenge koronatester som ivaretar sikkerheten til våre spillere og stab, legger Maxwell til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]