Strålende fornøyd med makkeren

Virgil van Dijk beskriver Fabinhos innsats mot Timo Werner som enestående.

21. sep 2020 kl 10.25 Einar Kvande

Liverpool-keeper Alisson har allerede fortalt media at han synes vikarstopper Fabinho var banens beste spiller i 2-0 seieren over Chelsea. Nå gjør Fabinhos stoppermakker det samme.

I Joe Gomez og Joël Matip sitt skadefravær måtte Fabinho trekkes ned fra midtbanen for å spille midtstopper sammen med Virgil van Dijk.

– Enestående.

Slik beskriver nederlenderen innsatsen til sin stoppermakker til Liverpoolfc.com.

– Jeg fortalte ham at jeg synes han var banens beste. Det å holde en spiss som Timo Werner i sjakk, og ikke la ham score er ikke enkelt. Totalt sett synes jeg han var enestående.

– Alle vet hvor god Fabinho er, og dette beviser bare at vi trenger alle. Vi har vært litt uheldige med skader nå, og vi trenger alle tilbake snart, for det er en lang sesong.

– Det røde kortet hjalp oss litt

Liverpool førte an i store del av en målløs førsteomgang, og fikk et solid overtak etter at Andreas Christensen korrekt ble utvist like før pause. I andre omgang gjorde Sadio Mané to mål på fire minutter, mens Alisson Becker reddet et straffespark fra Jorginho.

– Vi visste dette ville bli en vanskelig kamp, uansett hvordan omstendighetene var. Uansett hvordan Chelsea kom til å spille, eller hvem som spilte for dem, sier Van Dijk.

– Det var totalt sett en god kamp av oss. Det var ikke hyggelig at Chelsea fikk straffespark. Thiago var litt uheldig der, mener jeg. Men vi dominerte kampen. 

– Det røde kortet hjalp oss litt, vi kan ikke nekte for det, men selv før det skapte vi farlige sjanser. Vi var veldig konsentrerte og veldig giret på å få et godt resultat, avslutter Van Dijk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]