Thiago med offentlig Bayern-farvel:– Dette har vært den vanskeligste avgjørelsen i min karriere

Liverpool Echo slår fast at Thiago Alcantara vil være Liverpool-spiller før dagen er omme. Samtidig har spilleren brukt sosiale medier til å takke for seg i Bayern München.

18. sep 2020 kl 11.10 Einar Kvande

Thiago Alcantara har i dag benyttet Twitter og Instagram til å takke for seg i Bayern München. 

– Dette har vært den vanskeligste avgjørelsen i min karriere. Jeg har bestemt meg for å avslutte dette kapittelet i denne vidunderlige klubben. En klubb hvor jeg har vokst og utviklet meg selv som spiller de siste sju årene, sier Thiago i takketalen.

– Seire, suksess, glade øyeblikk og noen tøffe stunder også. Det jeg er mest stolt over er at jeg kom til München som en ung mann full av drømmer, og når jeg nå forlater klubben har jeg oppfylt disse drømmene helt. Jeg identifiserer mg med klubben, historien, filosofien, språket og kulturen. Jeg har lært hvordan jeg skal elske og respektere en tradisjon. Jeg sier farvel nå, men jeg kommer aldri til å glemme.

– Familien min og jeg har hatt fantastiske stunder i denne byen og på Allianz Arena. Bayern-familien har behandlet meg så bra, og elsket meg hvert sekund.

– Avgjørelsen min er kun basert på sportslige kriterier. Som fotballspiller ønsker jeg nye utfordringer, for å utvikle meg videre akkurat som jeg gjorde der.

– Bayern vil alltid være mitt hjem. Jeg er evig takknemlig. Takk, Bayern!

På vei til Merseyside for sin medisinske test

Liverpool Echo skriver at Thiago er på vei til Merseyside for å fullføre overgangen til Liverpool verdt 25 millioner pund.

Lokalvisen melder at spanjolen flyr til Merseyside i dag, hvor formalitetene rundt overgangen vil ordnes.

Echo skriver at midtbanespilleren vil ankomme regionen fredag formiddag, og vil gjennomgå en medisinsk test før han signerer en fireårskontrakt på Anfield.

Etter flere måneder med spekulasjoner begynte Liverpool samtalene med Bayern München mandag, og har kommet til enighet med Bundesliga-klubben om en avtale som i første omgang koster dem 20 milllioner pund. Liverpool må i tillegg betale fem millioner pund etter prestasjonsbaserte kriterier.

Echo spår debut mot Arsenal

Søndagens kamp mot Chelsea vil komme for tidlig for Thiago, men han kan bli tilgjengelig til torsdagens ligacupkamp mot Lincoln. Men Echo tror at kampen mot Arsenal på Anfield den 28. september vil være en mer sannsynlig debutmatch.

Thiago vil nå gjennomgå en rutinemessig medisinsk test ved et privat sykehus på Merseyside etter ankomst fredag, og Liverpool FC skal håpe at de kan bekrefte overgangen senere i dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]