Chelsea - Liverpool kl. 17.30Thiago er tilgjengelig. Chelsea må klare seg uten fire spillere

Det er klart for årets første bortekamp.

20. sep 2020 kl 11.06 Arild Skjæveland

De siste dagene har nyhetsbildet blitt dominert av at Liverpool har vært så aktive på overgangsvinduet, og det har vært færre forhåndssaker foran en slik storkamp enn det vi har vært vant med.

Det er klart for Liverpools andre ligakamp denne sesongen, og den første på bortebane. Kampen spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.

Chelsea er motstander på Stamford Bridge, på en stadion der Liverpool i mange år hadde store problemer. Det gikk mange år mellom borteseirene i sørvest-London, men nå har Liverpool faktisk vunnet seks av de siste 12 kampene der i Premier League. Forrige sesongs oppgjør ble vunnet 2-1, og året før ble det 1-1 etter Daniel Sturridge sitt sene langskudd.

Paul Tierney er dagens dommer.

Thiago kan være i troppen

Liverpool offentliggjorde kjøpet av Thiago Alcantara like før kl 17.00 norsk tid på fredagskvelden. Premier League-reglene sier at spilleren må registreres innen kl. 13.00 norsk tid på fredagen dersom han skal spille i den påfølgende Premier League-runden.

Det viser seg at det var en frist Liverpool klarte å holde, og papirarbeidet var inne i tide. Det var bare vi supporterne som måtte vente noen timer ekstra på den store offentliggjøringen.

Det betyr at 29-åringen kan være med i troppen på Stamford Bridge, dersom Jürgen Klopp ønsker det. Han kunne på fredag bekrefte at planen var at Thiago skulle trene med laget. Han sier selv at han føler seg i god form, dersom han skulle bli valgt.

Jürgen Klopp har få skadebekymringer foran dagens kamp. Alex Oxlade-Chamberlain er ute med en kneskade. Xherdan Shaqiri har nylig returnert til trening etter en muskelskade, og kommer trolig ikke til å bli involvert. Kostas Tsimikas var også tilbake på trening denne uken. Det er ikke bekreftet, men ifølge rapporter fra hjemlandet har han vært smittet av Korona-viruset, og det spørs om han vil bli vurdert med i troppen til denne kampen etter så få minutter sammen med laget på Melwood.

Må klare seg uten nøkkelspillere

For Chelsea-manager Frank Lampard er situasjonen en litt annen. Chelsea vant sesongens første kamp borte mot Brighton, men det var uten å imponere nevneverdig.

PÅ TRENINGSFELTET: Frank Lampard forbereder laget sitt til Liverpool-kampen.

PÅ TRENINGSFELTET: Frank Lampard forbereder laget sitt til Liverpool-kampen.


Han må klare seg uten sommerkjøpet Hakim Ziyech, som fikk en smell i Chelseas siste treningskamp og er ute i noen uker med et trøblete kne. Ben Chilwell er kjøpt fra Leicester City for 50 millioner pund, og er også bekreftet ute til denne kampen. Han har en ankelskade, og er tilbake i lett trening.

Christian Pulisic, en spiller som tidligere har vært ønsket av Jürgen Klopp, storspilte etter restarten i sommer. I sommer fikk han også en lårskade som gjør ham uaktuell til søndagens kamp. Han var tilbake i trening i denne uken, men skal han kjent skaden.

Chelsea har også hentet sin Thiago i sommer. Det er Thiago Silva, den brasilianske landslagskapteinen. Han kommer til å miste kampen, har Lampard bekreftet. Han har akkurat begynt å trene med sin nye klubb.

En som er klar igjen, er Timo Werner. Før pandemien lå alt til rette for at han skulle bli Liverpool-spiller, men han endte heller opp på Stamford Bridge. I debuten sin forrige helg var det han som ble felt og ordnet straffesparket Chelsea tok ledelsen med.

Chelsea - Liverpool spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]