– Thiago gråt i armene mine og sa tusen takk

Bayern Münchens styreformann forteller om en tårevåt avskjed med Thiago Alcantara forrige uke.

21. sep 2020 kl 17.02 Jens Bessesen

Styreleder i Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, forteller om et emosjonelt møte med Thiago Alcantara etter at Bayern kom til enighet med Liverpool om en overgang torsdag i forrige uke. 

– Da jeg kom ned i garasjen med bilen etterpå, stod han [Thiago] på parkeringsplassen min. Jeg lurte på hva han gjorde der, så jeg sa «Thiago». Da kom han bort til meg og gråt i armene mine i fem minutter, og sa tusen takk for at vi lot ham få denne sjansen, sier Rummenigge til Sky Sports i Tyskland. 

– En klassespiller

Thiago kom til Bayern i 2013 og har siden vunnet 16 trofeer med klubben - blant annet syv ligatitler og ikke minst den etterlengtede Champions League-triumfen i år. 

Rummenigge beskriver Thiago som et fantastisk menneske, og hyller spanjolens prestasjoner i årets Champions League-sluttspill i Lisboa.

– Han har alltid vært en klassespiller for Bayern München. Jeg var ekstremt glad på hans vegne i Lisboa, for det har alltid vært spørsmål rundt ham fordi han visstnok ikke leverer i store kamper. Men i turneringen i Lisboa beviste han hvilke kvaliteter han har, sier styrelederen, som selv har legendestatus som spiller for den tyske giganten. 

– At han nå forlater oss er et stort tap, både på grunn av kvalitetene på banen og som et menneske. Men vi valgte likevel å respektere at han ville prøve noe nytt, sier Rummenigge. 

Nært forhold

Thiago var på utgående kontrakt med tyskerne, og styrelederen sier ingen ønsket at han skulle gå gratis neste sommer. 

– Måten han har håndtert dette på har vært fantastisk. Måten han sa farvel til spillere og ansatte var utrolig, sier Rummenigge. 

Til slutt blir han spurt om hvordan han selv håndterte seansen med Thiago i garasjen, og svarer at han fikk tårer i øynene selv. Rummenigge forteller at de to hadde et nært forhold ettersom de har bodd i nærheten av hverandre. 

– Man møtte ofte på ham tilfeldig, eller på en middag på kveldene. Det ble nesten som et familiært forhold, og når du blir kjent med ham både på og utenfor banen skjønner du at det er en super fyr, sier Rummenigge. 

NÆRT FORHOLD: Thiago og Karl-Heinz Rummenigge har hatt et nært forhold siden spanjolen ankom Bayern i 2013.

NÆRT FORHOLD: Thiago og Karl-Heinz Rummenigge har hatt et nært forhold siden spanjolen ankom Bayern i 2013.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]