Thiago har ikke sparket en ball ennå, men han har allerede fått sin sang. Og har sett og lært seg den

Thiago Alcantara ble Liverpools andre sommerkjøp, og sangen er klar.

18. sep 2020 kl 20.45 Arild Skjæveland

Torsdag formiddag kom meldingen om at Liverpool endelig hadde gjort sitt fremstøt for å sikre seg Thiago Alcantara. Når Liverpool gjør en storsignering, tar det ikke lang tid før supporterne har laget klar en sang, men at det skulle gå SÅ raskt, er nødt å være en form for rekord.

Liverpool-supporteren Bradley Higgins postet en videosnutt fra Gibons Brothers sin hit «Cuba» fra 1979, der Chris, Patrick og Alex Francfort synger refrenget fra låten. 

Det tok ikke lang tid før sangen hadde fått ny tekst, og mening.

«Thiaaaago, Thiago Alcantaaara. You dance through the midfield like nobody does, the first time I saw you I knew it was love, Thiaaaago, Thiago Alcantaaara». Hadde det vært supportere på Stamford Bridge søndag kveld ville den utvilsomt blitt hørt fra borteseksjonen.

Kristian i TV 2 tok det videre

Kristian von Streng Hæhre har blitt et velkjent navn for alle på Twitter, og har i årevis produsert videosnutter. Liverpool-supporteren forteller at det allerede torsdag kveld var press fra andre supportere om at denne videoen måtte det gjøres noe med.

Da Thiago-nyheten sprakk, like før kl. 17.00, var det den TV 2 Sporten postet fra sine kanaler.

– Det var drøssevis av folk på Twitter som maste om at jeg skulle lag den. Jeg hadde egentlig bestemt meg for at det ikke var mulig å rekke, men så gikk det en faen i meg i morges, sier Hæhre til Liverpool.no.

I videoen kan vi se Thiago danse, mens Gibons Brothers var byttet ut med Mohamed Salah, Sadio Mané og Jürgen Klopp. Og ikke bare det – også teksten på sangen er byttet ut. Så hvem er det som synger?

– Det er meg, ja. Jeg sto opp kl. 8 og rigget til studio i peisstua. Samboeren min kom løpende ned og lurte på hva i alle dager jeg drev med, sier Hæhre.

Han forteller videre at infosjefen i Liverpool FC skrev at den skulle bli vist til Thiago. Det har nå blitt gjort, og James Carroll skriver på Twitter at Thiago syntes den var veldig morsom!

Allerede plystret

Mediateamet i Liverpool FC følger godt med på hva som beveger seg i sosiale medier, og sangen fra torsdag kveld hadde de tydeligvis sett.

Allerede en halvtime etter at overgangen var offentliggjort la klubben ut en video av at Thiago plystrer melodien til sin nye sang.

– Det beste med at han han fikk se videoen, var at han gikk ned korridoren og plystret melodien til seg selv, skriver journalist James Carroll i Liverpoolfc.com på Twitter.

Da er det liten tvil om at den falt i smak…

Har du innspill til journalisten?
[email protected]rpool.no