– Vi vet ikke så mye om Chelsea akkurat nå

Jürgen Klopp synes det er vanskelig å spå hvilken taktikk Frank Lampard vil legge opp til.

18. sep 2020 kl 15.04 Einar Kvande

Chelsea åpnet sesongen med å slå Brighton 3-1 på bortebane mandag kveld. Jürgen Klopp er forberedt på å møte sterk motstand på Stamford Bridge søndag ettermiddag.

– Forrige sesong møtte vi også Chelsea ganske tidlig i sesongen. Vi spilte flere kamper mot dem. Alle kampene var veldig vanskelige. Men akkurat det er noe vi forventer, sa Liverpool-manageren under sin pressekonferanse i dag.

– Deres første kamp mot Brighton var slik du forventer når du møter Brighton. Vi sliter alle når vi møter Brighton. De spiller rett og slett god fotball, og du må være bestemt i de avgjørende øyeblikkene, og det var slik kampen var egentlig.

– Det er ganske tidlig i sesongen, og vi har absolutt ingen muligheter til å spå Frank sin lagoppstilling. Han har så mange spillere å velge blant. Vi vet ikke så mye om Chelsea akkurat nå. I løpet av sesongen vil det trolig endre seg. Vi får bare fokusere på oss selv. Det er nok å jobbe med i så måte, av ulike grunner.

– Vi er veldig tidlig i sesongen, og har hatt en intens arbeidsuke. Vi har jobbet med viktige ting. Mye var bra i vår første kamp, men det var også noe som ikke var så bra. Men dette var den første kampen, og vi gjør den ikke viktigere eller mindre viktig enn nødvendig. Vi bare jobber med den, og bruker den som informasjon.

– Resten av uken har vært bra for oss. Nå må vi sørge for at vi tar med oss det ut på banen. Vi må spille opp mot vårt beste, ellers kan dette bli veldig, veldig vanskelig.

Vant 2-1 forrige sesong

Liverpool vant 2-1 på Stamford Bridge for ett år siden, takket være scoringer av Trent Alexander-Arnold og Roberto Firmino. Det var en av 14 borteseire for Liverpool i ligaen forrige sesong, noe som var ny klubbrekord.

– Jeg tenkte ikke over dette forrige sesong, så hvorfor skal jeg begynne å tenke på det nå? Vi skiller ikke mellom hjemme- og bortekamper. Det er selvsagt en forskjell på grunn av stemningen som vanligvis er på vår stadion. Vi har ulike måter å spille på, og vi må forsvare oss med alt vi har. Noen ganger klarte vi å score flere ganger enn motstanderen.

– Vi scoret to flotte mål borte mot Chelsea i fjor. Begge etter dødballer. Vi hadde noen sjanser til, men det var en hard kamp. Det må vi være klare for nå også. Vi bør ikke tenke på hvilken bane vi spiller på. Banen har samme størrelse, så la oss bare gå for seieren. Målene står i samme posisjon på alle baner, så vi skiller ikke mellom dem. Men noen ganger opplever du selvsagt positive eller negative kamprekker, men det er egentlig ikke noe du trenger å forklare.

– Vi forsøker bare å spille stabil god fotball. Det skal vi forsøke denne gangen også. Vi var veldig inne i kampen sist vi var på Stamford Bridge. Vi ga ikke fra oss ballen. Det er ikke slik at vi har 20 prosent balleinnehav på bortebane, og 80 prosent på hjemmebane. Vi forandrer ikke så mye. Vi omstiller oss til ulike motstandere, men vi forandrer ikke så mye. Du må jobbe for å få gode resultater. Vi reiser til Chelsea, som er et vanskelig sted både med og uten supportere, med det laget de har, og den manageren de har. Det vil bli en ny hard arbeidsøkt, og det er alt vi trenger å vite.

Chelsea - Liverpool spilles på Stamford Bridge søndag 20. september klokken 17.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]