– Det er en større kamp for Liverpool enn for United. Det er her de må vise at de er mestere

Jamie Carragher tror det vil sende sjokkbølger i Premier League dersom bortelaget får med seg alle tre poengene på søndag.

15. jan 2021 kl 13.03Arild Skjæveland

Søndag er det klart for gigantoppgjøret Liverpool mot Manchester United på Anfield. United vant i midtuken, og har nå en luke på tre poeng ned til den regjerende mesteren.

Liverpool har kun tatt to av ni mulige poeng i de tre siste ligakampene, og har mistet ledelsen på toppen av tabellen. En seier for bortelaget vil bety at avstanden på toppen av tabellen er seks poeng. Det har ikke Jürgen Klopp råd til.

Av den grunn mener Jamie Carragher at dette er en viktigere kamp for Liverpool, enn det er for Manchester United.

– Jeg mener faktisk at det er en størst kamp for Liverpool. Presset er mer på dem, sier han til Sky Sports

– Dersom United får et resultat her, så er det da troen vil komme på at de kan vinne ligaen. Jeg tror fortsatt folk tror United vil falle av, og at Liverpool fortsatt har det overtaket, men dersom de vinner på Anfield vil det sende sjokkbølger gjennom Premier League, sier han videre.

Må vise hvem som er mestere

Liverpool har ikke tapt en ligakamp på Anfield på over tre og et halvt år. Det har blitt spilt 67 kamper.

«Carra» mener at det er nå Liverpool må løfte seg, og vise seg fra sin beste side.

– Dette er kampen der Liverpool må vise hvorfor de er mestere, og at de er det beste laget. Få resultatet, og prestasjonen som setter Manchester United på plass, sier han.

Den tidligere visekapteinen tror ikke Liverpool vil gjøre noe annerledes inn mot denne kampen.

– Jeg tror ikke Liverpool har klart å skade Liverpool på kontringer på Anfield, slik de har gjort mot Manchester City tidligere. Det er ingen tvil om hvor farlige United kan være på kontringer, og spesielt med Liverpools problemer i midtforsvaret og tvilen med om Joel Matip vil være tilbake der.

– Jeg tror ikke Liverpool vil gjøre forandringer. Dersom du ser på statistikken deres på hjemmebane, har de dominert i de tre siste årene, sier han.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]