Wijnaldum om måltørken:– Det er veldig rart, selv for oss

Liverpool har en sjanse til å snu trenden på torsdag.

20. jan 2021 kl 12.05Arild Skjæveland

Sist Liverpool gikk tre kamper uten scoring var på våren 2005, i Rafael Benítez sin første sesong. Liverpool scoret fire mot Aston Villas unggutter, men har ikke scoret mål i ligaen siden Sadio Mané scoret mot West Bromwich 3. juledag.

Like før jul vant Liverpool 7-0 på Selhurst Park. Siden det har de kun scoret ett mål i ligaen. Gini Wijnaldum har snakket med Liverpoolfc.com om måltørken. 

– Det er veldig rart, selv for oss, men det er noe som kan skje, sier han.

– Det vi må gjøre riktig nå, er å beholde selvtilliten og snu trenden. Jeg mener vi har kvaliteten til å snu det rundt. Det har vi vist i så mange kamper, sier nederlenderen videre.

Mener lagene har blitt bedre

Dersom Manchester United og Manchester City vinner sine kamper på onsdag, vil avstanden være seks poeng opp til United, og fire til City som har én kamp til gode. Liverpool har ikke råd til å avgi poeng mot Sean Dyche sitt lag torsdag kveld.

– Det eneste vi må gjøre nå, er å jobbe hardere. Enda hardere enn før, for du har også andre lag som blir bedre. Lag analyserer oss, og prøver å gjøre det umulig for oss å score mål, noe som gjør det enda vanskeligere.

– Det vi må gjøre er å jobbe hardere for å skape sjanser og score mål. Jeg tror folk er vant med å se oss score mye. Det viste vi også mot Crystal Palace, men dette er Premier League. Lagene er veldig gode, og blir bedre hvert år. Med teknologi kan du også gjøre gode analyser av lag, kjenne til hvordan de spiller og alt, så det gjør det vanskeligere å score mål.

– Men likevel har vi kvaliteten til å gjøre det enda tøffere for dem å stoppe oss fra å score. Vi må jobbe hardt, beholde selvtilliten, og gjøre tingene vi har gjort tidligere.

Forventer en tøff kamp

Gini regner med at det blir tøft mot Ben Mee og co.

– Det er en veldig stor utfordring. Når du ser tilbake på de tidligere årene vi har spilt mot dem, har det aldri vært enkelt, sier 30-åringen.

– Det er alltid en kamp der vi må slåss for å poengene. Du kunne se det forrige sesong, da vi spilte uavgjort mot dem hjemme. Ser du på historien, så har vi vært nødt til å gi mer enn 100 prosent for å vinne hvert år. Det kommer til å bli en stor utfordring å vinne kampen mot dem.

Liverpool - Burnley spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]