Jamie Carragher:– Firmino er den jeg er bekymret for

Jamie Carragher analyserte Liverpools angrepsrekke på Monday Night Football.

19. jan 2021 kl 08.47Arild Skjæveland

Liverpool går gjennom en måltørke, og har ikke scoret på tre Premier League-kamper på rad. Det har ikke skjedd siden en periode i februar og mars under Rafael Benítez i 2005.

Mandag kveld var det Monday Night Football på Sky Sports, og Liverpools tidligere forsvarer gikk gjennom hva som kunne være grunnene til måltørken, og tok for seg Liverpools angrepstrio med Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino, som har vært så fantastisk de siste årene. 

– Alle er sent i 20-årene, og før eller senere må fronttrioen brytes opp. Du kan ikke komme om to års tid og si at du ønsker å kjøpe en ny angrepstrio og erstatte alle. Med tid vil det komme endringer, sier Carragher. 

– For øyeblikket mener jeg Mané og Salah er i dårlig form, det er noe som skjer. Det er flere grunner til at Liverpool ikke scorer for øyeblikket. Selv van Dijk og pasningene som kommer bakfra. De mangler presset på midtbanen med at Fabinho og Henderson ikke er der. Det er flere ulike grunner, i tillegg til at de ikke spiller så bra selv.

Bekymret for Firmino

Carra mener at det er formen til Firmino som er det største problemet.

– Jeg har fortsatt tro på at Mané og Salah vil begynne å score igjen. Jeg må si at jeg er bekymret for Firmino. Han har aldri blitt sett på som målscoreren, det er ansvaret til de to andre, men han er der for å bidra. Når de ikke scorer, så føler jeg at han må være en større trussel.

– Han hadde noen sjanser, men klarer ikke treffe ballen skikkelig. Jeg synes også han har tapt seg med å involvere andre spillere i spillet, og det samme med presset og evnen til å vinne ballen tilbake. Ikke bare denne sesongen, men jeg går også tilbake til forrige sesong da Liverpool vant ligaen. Jeg var litt bekymret, og lurte på om han kunne snu det igjen denne sesongen.

– Det er mange som presser mindre på grunn av situasjonen med Covid og ulike ting, men jeg må se på Firmino. Dersom det er en som skulle fases ut eller selges før de andre, så vil jeg tro det ville vært Firmino.

Den tidligere visekapteinen viser frem tall som støtter opp om det han sier med gjenvinningspresset, og det viser at Liverpools nummer ni nå vinner tilbake ballen under halvparten så mange ganger i løpet av en kamp som han har gjort tidligere. Se hele analysen i klippet under.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]