Har bare syv avslutninger på mål siden storseieren på Selhurst Park

Liverpool-angrepet har sviktet de siste tre kampene.

5. jan 2021 kl 10.39Jens Bessesen

Da Liverpool scoret hele syv ganger på åtte avslutninger på mål mot Crystal Palace, trodde mange at angrepsspillet og effektiviteten hadde løsnet for alvor.

Men i de tre påfølgende kampene har det kun blitt én scoring og to poeng. Liverpool har gått målløse av banen i to strake Premier League-kamper, og har ifølge The Guardian gått 258 minutter på banen uten scoring.

Mandag hadde de kun én avslutning på mål, og av 41 avslutninger totalt de siste tre kampene, er det kun den ene til Sadio Mané mot West Bromwich som har gått i mål.

Verste siden 2015

Ifølge James Pearce i The Athletic har Liverpool kun produsert syv avslutninger på mål på de tre kampene etter storseieren på Selhurst Park. Mot Newcastle ble det produsert nok sjanser, men i de to andre kampene har Liverpool slitt med å finne veien til farligheter.

«Southampton skulle ha vært sårbare som følge av fraværet av keeper Alex McCarthy. Men reserven Fraser Forster trengte ikke gjøre en eneste ordentlig redning hele kvelden. Det eneste skuddet på mål, et svakt forsøk fra Mané, kom i det 75. minutt», skriver Pearce og legger til at det er første gang siden 2015 Liverpool har brukt så lang tid på sitt første skudd på mål i en kamp.

Til tross for formsvikten er Liverpool fremdeles mestscorende i Premier League med 37 scoringer. Jürgen Klopps menn innehar også tabelltopp, men kan bli passert av begge Manchester-klubbene om de vinner sine hengekamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]