Rhys Williams forteller om da han fikk vite han skulle stoppe Kane og Son«Joel har fortsatt ikke kommet, Rhys!»

19-åringen ble kastet ut i det, mot Premier Leagues mest målfarlige angrepsduo.

21. jan 2021 kl 14.08Arild Skjæveland

På denne tiden for et år siden, spilte 19 år gamle Rhys Williams for Kidderminster Harriers i National League North – nivå seks i England.

Han fikk sin debut mot Lincoln i ligacupen i september – først ved siden av Virgil van Dijk, og deretter med Fabinho etter pause – og nå har han spilt 11 førstelagskamper for de røde. Han har vært med på å holde nullen borte mot målfarlige Atalanta, og fikk faktisk spilletid i samtlige seks Champions League-kamper denne høsten.

Nå forteller han om da han fikk ligadebuten, hjemme mot Tottenham, i desember. Da fikk han beskjeden seks og en halv time før avspark.

– Jeg fikk vite det rundt kl. 13.30 på kampdagen. Vi satt og spiste, og vi ventet på Joel Matip på hotellet. Han hadde et problem med ryggen, og alle sa «Joel har fortsatt ikke kommet, Rhys!». Jeg tenkte «å herregud», forteller Williams i et intervju med Neil Jones i Goal.com

– Så tok Pep Lijnders meg til side, og sa at Joel hadde feilet testen, så jeg måtte steppe inn. Jeg svettet, det skal jeg ikke lyve om! Jeg visste at det var en mulighet, men jeg trodde at Joel sannsynligvis ville bli klar, så jeg prøvde å samle meg. Jeg måtte bare bevare roen.

Liverpool vant kampen 2-1, etter en sen scoring av Roberto Firmino.

– Ja, det var ikke noen dårlig debut fra meg! Når du møter den mest formsterke angrepsduoen i Premier League, så trenger du ikke ekstra motivasjon. Dersom du ikke kan motivere deg av det, så bør du ikke spille. Jeg tenkte bare «gjør det enkelt», og prøvde å stoppe problemene før Kane kunne spille gjennom Son. Vi gjorde det i stort sett hele kampen, men den ene gangen Son kom fri, så scoret han. Det viser at du alltid må være på tærne, sier Williams.

Fikk skryt av manageren

Klopp holdt ikke tilbake rosen etter kampen. «Herregud, han var utmerket!», sa Klopp, som klemte Williams etter at sluttsignalet gikk.

– Det var enormt. Som ung spiller, det å komme inn i et slikt Liverpool-lag etter at de har vunnet ligaen, og så gir manageren deg slik tillit. Det gir mye selvtillit, sier han.

STOR KLEM: Jürgen Klopp var storfornøyd med Rhys Williams etter ligadebuten.

STOR KLEM: Jürgen Klopp var storfornøyd med Rhys Williams etter ligadebuten.

– Da jeg kom opp til førstelaget, sa han bare «du er åpenbart kapabel til å være her, og det er grunnen til at du er her, så du skal ikke tvile på ferdighetene dine. Spill slik som du ville gjort i hvilken som helst kamp». Alt han ber om er at du gir 100 prosent.

– Dersom du prøver på noe som ikke lykkes, så kan han akseptere det dersom det var riktig valg. Men dersom du ikke prøver å takle, eller er lat, så aksepteres det ikke – heller ikke av spillerne. Det er grunnen til at dette laget har hatt slik suksess, for ingenting annet enn 100 prosent er akseptert.

På det gule laget

Williams forteller at han ofte må spille på det «gule laget» – med spillerne som ikke starter. Det betyr at han må passe på Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino.

– Det er en hodepine. Det har vært et stort steg for det defensive i spillet mitt, for å forsvare seg mot de tre er vondt. De trener som at det er en kamp, så du vet at du får 100 prosent fra dem uansett. De er aldri ikke klare, så det er et mareritt å forsvare seg mot.

Han tror ikke det var så mange fra førstelaget som visste hvem han var, da han begynte å trene med dem på Melwood.

– Ingen visste hvem jeg var! Jeg vil si 90 prosent av spillerne der vil ha en anelse om hvem det er, men ingen kjente meg. Jeg var nervøs, men ønsket bare å vise hva jeg kunne. Jeg synes jeg fikk til det, og så fikk jeg sjansen min mot Lincoln, forteller han.

– Nå vil jeg bare prøve å imponere Klopp i hver kamp og treningsøkt, slik at jeg er klar til å ta sjansen dersom jeg får den.

Liverpool - Burnley spilles i kveld kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]