Mange lot seg imponere av Thiagos hjemmedebut, men én tidligere spiller er skeptisk

Dietmar Hamann tror ikke Thiago Alcantara er spilleren Liverpool har trengt.

19. jan 2021 kl 13.41Arild Skjæveland

Thiago Alcantara var toneangivende i sin første kamp for Liverpool på Anfield på søndag. Spanjolen var veldig mye involvert – spesielt i førsteomgangen, og var den spilleren som var mest involvert.

Han hadde flest pasninger, flest touch, og skapte to målsjanser. Da de røde så ut til å gå litt tom for ideer var han også den spilleren som sendte i vei et langskudd for å teste David de Gea.

Debuten kom 121 dager (!) etter at han signerte, så dette var noe supporterne hadde ventet lenge på. Se høydepunktene fra Thiagos kamp i klippet under.

Han fikk en sjuer på spillerbørsen på Liverpool.no: «Playmakeren, fra sin nokså dype ankerrolle. Flott overblikk, nydelig touch og noen fine fremspill også, selv om prosenten av feilpasninger kunne vært lavere til tider. Spilleren som prøvde å få noe i gang på et Liverpool som slet med å finne gode ideer. Thiago kan bli svært nyttig for de røde fremover».

Én er skeptisk

Det er ikke alle som er like sikre på at Thiago og Liverpool er en så god match. Dietmar Hamann, som spilte 283 kamper for klubben mellom 1999 og 2006, er skeptisk. Den tidligere defensive midtbanespilleren mener 29-åringen ikke passer inn i måten de røde har spilt på.

– Han trekker ned tempoet, og spiller ikke slik som Liverpool spiller. De tre siste årene har Liverpool hatt hardtarbeidende midtbanespillere. De hadde ferdigheter – kanskje ikke like dyktige som Thiago – men de ga ballen til Mané og Salah tidlig. Dersom du får gitt ballen tidlig ut på kantene og disse kan løpe mot forsvarere, så er de veldig vanskelige, om ikke umulige, å stoppe, sier Hamann til radioshowet Breakfast på Talksport

– Jeg føler at med Thiago, så skrøt alle av han da han kom – men han har knapt spilt. Han har spilt to kamper der han kom inn og hadde flest pasninger i andreomgangen, men det var mot et Chelsea-lag som var 10 spillere. Så kom han inn mot Newcastle de siste 25 minuttene. Newcastle var helt utslitte, og alle skrøt av hvor bra han spilte.

Hamann, som selv har en karriere i Bayern München og har jobbet som ekspert på tysk TV, mener at han ikke nødvendigvis vil passe inn i denne spillestilen.

– Jeg kan si han er en god spiller og har mange ferdigheter, men det var aldri en tid i München da folk sa at han måtte være den første spilleren som ble tatt ut på laget. Jeg ville være veldig forsiktig når det gjelder Thiago. Som andre har vært inne på, spiller han en annen type fotball. Han liker å ha ballen. Liverpool var alltid gode når de ikke hadde ballen og spilte hurtig fremover. Han er ikke den type spiller, og jeg tror det blir veldig interessant å se hvordan han endrer dynamikken i spillet når han spiller oftere nå.

Liverpools neste kamp er hjemme mot Burnley. Den spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]