Matip begynner å få tidsnød

Liverpool-stopperen ser ikke ut til å rekke Manchester United-kampen.

13. jan 2021 kl 09.36Einar Kvande

Ifølge David Maddock i Mirror ser det ikke ut til at Joël Matip rekker søndagens toppoppgjør i Premier League mot Manchester United. I så fall betyr det at Liverpool ikke har en eneste rutinert midtstopper tilgjengelig til møtet med ligalederen.

Mirror-journalisten melder at Matip er tilbake i trening, men det er spesialtilpassede økter med fysioterapeuter det er snakk om. Forsvarsspilleren fikk som kjent en lyskestrekk i kampen mot West Bromwich i romjulen.

Med Virgil van Dijk og Joe Gomez ute med langtidsskader er Matip svært sentral i Jürgen Klopps planer for resten av sesongen. Tysk-kameruneren er tilbake i løpetrening, og han trener også med ball på gress, men han har fortsatt ikke begynt å trene sammen med resten av laget. Klopp ønsker at Matip skal ha to fulle økter sammen med resten av troppen uten at han kjenner noe til skaden før han involverer ham i kamp igjen.

Dersom Matip ikke rekker United-kampen, betyr det at Klopp må tenke seg godt om før han velger Fabinhos midtstopper-partner til toppkampen. Midtbanespilleren har vikariert med bravur i midtforsvaret, men Liverpools midtbane er ikke like godt balansert når brasilianeren må spille sentralt i forsvarsrekka.

Lagkaptein Jordan Henderson var Fabinhos makker i midtforsvaret da Liverpool tapte for Southampton. En slik løsning betyr at midtbanen blir ytterligere svekket. Men alternativene er den urutinerte duoen Nat Phillips og Rhys Williams. Det er Klopps dilemma.

Liverpool - Manchester United spilles søndag klokken 17.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]