Pearce om transfers og Wijnaldum-situasjonen– Tilgjengelighet og penger gjør at de ikke kan få den de ønsker denne måneden

Liverpool kommer ikke til å hente en kortsiktig løsning i dette vinduet.

14. jan 2021 kl 20.38Arild Skjæveland

Overgangsvinduet stenger mandag 1. februar, så Liverpool har fortsatt tid på seg dersom de velger å forsterke med en midtstopper i januar.

Det er lite som tyder på at Liverpool kommer til å gjøre noe, men Jürgen Klopp stengte ikke døren da han ble spurt om det forrige helg.

– Jeg kan ikke si at vi definitivt ikke kommer til å hente noen. Det er bare ikke sannsynlig på grunn av situasjonen i verden, sa Klopp.

James Pearce i The Athletic har torsdag vært i nettmøte med leserne, og ble spurt om det var noe nytt i jakten på midtstopper.

«Jeg ble nylig fortalt at Liverpool ikke kom til å gå for en kortsiktig løsning, og jeg har ikke hørt at klubbens situasjon har endret seg siden det. Tilgjengelighet og penger betyr at de ikke kan få spillerne de ønsker på lang sikt denne måneden», svarer Pearce, som legger til at han selv ville ha handlet, dersom det var han som bestemte.

Ingenting nytt om Wijnaldum

Observante seere av «Inside Training» på Liverpoolfc.com kan ha sett at Andy Robertson spør Gini Wijnaldum om kontraktssituasjonen på vei ut for onsdagens treningsøkt. Har du ikke sett det, er det ca 30 sekund ut i denne videoen

Det høres ut som nederlenderen svarer «da må vi snakke sammen» – men en kan aldri være helt sikker.

Tidligere i januar ble det rapportert at midtbanespilleren hadde fått et nytt kontraktsforslag fra Liverpool, men så ble det stille. Så vidt Pearce har hørt, er det ingenting nytt i saken. Wijnaldum kan nå signere en pre-kontrakt med en utenlandsk klubb, og gå på Bosman 1. juli.

«Jeg har ikke hørt om noen ny utvikling. Det siste jeg hørte var at det var stor motstand mellom det han ønsket, og de LFC var forberedt på å gi. Jeg håper virkelig at de kan komme til et kompromiss, men historien viser at det er veldig få spillere som kommer så nærme å bli frigitt, og ender opp med å bli i klubben. Han vil kunne få en stor utbetaling i sign-on-fee, dersom han drar», skriver Pearce.

«Barcelona har veldig lyst på ham, men det er komplisert fordi det ikke er noen garanti for at Ronald Koeman fortsatt leder klubben der neste sesong», skriver han.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Ings testet positivt etter møtet med Liverpool – kan ha spilt med viruset i den kampen

Har du innspill til journalisten?
[email protected]