Tror Klopp håper van Dijk må stå over EM

Sportsviter og analytiker tror Jürgen Klopp helst ønsker at Virgil van Dijk skal gå glipp av sommerens EM.

19. jan 2021 kl 20.41Jens Bessesen

Sommerens EM-sluttspill, som for øyeblikket ligger an til å bli gjennomført, blir ansett som Virgil van Dijks store mål å bli skadefri til. Men sportsviter og analytiker Rajpal Brar tror Jürgen Klopp helst ønsker at van Dijk står over sluttspillet, slik at stopperen er frisk og rask når neste sesong starter.

– Og det gjelder forsåvidt alle spillerne, men for en spiller som er hjertet av forsvaret vil man alltid være mer forsiktig, og det er en risiko å gå rett fra alvorlig skade til et mesterskap med høy intensitet, sier Brar i et intervju med skadeekspert Ben Dinnery på Youtube

Omtrent på skjema

De siste ukene har vi sett flere bilder og videoer av van Dijk som leker seg med fotballen igjen og intensiverer treningen på styrkerommet. Brar tror imidlertid ikke det er et tegn på at nederlenderen ligger foran skjema. 

– Basert på hva jeg har sett ligger han omtrent på skjema, sier Brar. 

Han tar imidlertid forbehold ettersom man ikke har full kjennskap til hvor alvorlig skaden er. Liverpool har foreløpig kun bekreftet at det dreier seg om en skade i det fremre korsbåndet i kneet. Om det også er skade i bakre korsbånd, kan rehabiliteringen ta enda lengre tid. 

Men foreløpig mener Brar og Dinnery det ser lovende ut for Liverpools stopperkjempe.

– Han ser ut som han er på rett vei, men det er vanskelig å si på nåværende tidspunkt, sier Brar på spørsmål om når van Dijk kan være tilbake i spill.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]