– Vi må være obs på Danny Ings

Nathaniel Phillips kan få sin fjerde kamp i Premier League.

2. jan 2021 kl 12.18Arild Skjæveland

Når Jürgen Klopp skal ta ut laget til mandagens kamp mot Southampton, så er det hva han velger på midtstopperplass det er knyttet mest spenning rundt.

Skal han gå for hodestyrken til Nathaniel Phillips, eller for den fire år yngre Rhys Williams som er vesentlig hurtigere som makker til Fabinho i midtforstvaret?

Phillips var med på å holde nullen mot Newcastle, men spesielt i førsteomgangen hadde han problemer med Callum Wilson, som bevisst prøvde å komme én mot én med 23-åringen. Det kommer trolig også Danny Ings til å gjøre. Spissen er tilbake fra skade.

– Han har virkelig kommet godt i gang når han spiller kamper, og han har fått momentum og kommet på scoringslisten ganske ofte. Vi må være obs på ham, sier Phillips i et intervju med Liverpoolfc.com

– Vi må gå til kampen med samme innstilling som til alle kamper, og være forberedt på alt. Forhåpentligvis kan vi komme fra det med tre poeng, sier han videre.

Forventer en tøff kamp

Phillips, som egentlig skulle bli solgt i høst, har nå spilt i kamper mot West Ham, Brighton og Newcastle. Han har vært på benken åtte ganger, og vært i troppen i alle kampene etter at Virgil van Dijk ble skadet.

Han forventer at det blir tøft på St. Mary’s.

– De gjør det veldig bra, så det vil bli en tøff kamp igjen. Vi må løfte oss, ta med oss poenget fra Newcastle, og gå videre til neste kamp for å ta tre poeng der, sier han.

Midtstopperen er imponert over hvordan Fabinho har spilt i rollen.

– Vi har vært robuste. Vi har hatt nok av dårlige nyheter med skadene, og mange spillere som må spille i uvante posisjoner. Fab spilte glimrende igjen som midtstopper mot Newcastle, og det er ikke en gang hans foretrukne posisjon. Det viser hvordan vi tilpasser oss ting. Det å fortsatt være på toppen av tabellen er veldig positivt.

Southampton - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]