Atletico kan bli nødt til å klare seg uten viktige spillere

Slik er skadesituasjonen hos tirsdagens motstander.

18. okt 2021 kl 18.56Jens Bessesen

Liverpool-supportere vil ikke tenke på hyggelige minner når de får høre navnet Marcos Llorente. 26-åringen scoret to mål og snudde kampen i spanjolenes favør da Atletico Madrid slo ut Liverpool av Champions League i mars i fjor.

Llorrente har siden den gang vært en svært viktig mann for Diego Simeones lag, og han har blitt brukt både som back, midtbane- og angrepsspiller. Men til tirsdagens kamp er han usikker grunnet en lårskade han pådro seg i 2-0-seieren over Barcelona før landslagspausen. Han måtte trekke seg fra Spania-troppen, og Simeone bekreftet mandag at stjernen er usikker til hjemmekampen mot Liverpool på Wanda Metropolitano.

Stopperduo er ute

Usikre er også midtstopper Jose Gimenez og angrepsspiller Matheus Cunha. Cunha har vært ute med en muskelskade siden slutten av september. Gimenez fikk en smell i Uruguays møte med Colombia for ti dager siden, og Simeone bekreftet at den søramerikanske duoen vil være gjenstand for en sen sjekk før møtet med Liverpool.

Hjemmelaget må også klare seg uten Gimenez-makker Stefan Savic, som er suspendert. I så fall forventer vi at 32 år gamle Felipe går inn i midtforsvaret, der han kan få selskap av Mario Hermoso. 

Atletico har mange ganger denne sesongen spilt med tre midtstoppere i en fembackslinje, men dersom to av førstevalgene er ute, vil ikke Simeone ha mange alternative erstattere, noe som kan tvinge han til å gå til en bakre firer.

Cunha vil ikke være et stort savn i angrepet dersom han ikke blir klar. Joao Felix, Luis Suarez, Antoine Griezmann og Angel Correa er blant de offensive stjernene hos hjemmelaget.

For Liverpools del er det på midtbanen det er skadetrøbbel. Harvey Elliott, Thiago og Curtis Jones er ute med skade.