Ballgutten som er i ferd med å bli en målmaskin

Oakley Cannonier håper å bli kjent som noe mer enn ballgutten fra Barcelona-kampen.

14. okt 2021 kl 14.19Einar Kvande

Mohamed Salah er ikke den eneste målmaskinen i Liverpool for øyeblikket. 

Oakley Cannonier var ballgutten som tenkte lynraskt, og ga Trent Alexander-Arnold ballen umiddelbart da han tok det kjappe hjørnesparket som satte Barcelona-forsvaret sjakk matt, slik at Divock Origi kunne sende Liverpool til Champons League-finalen i 2019.

– Jeg ønsker å bli kjent som noe mer enn en ballgutt, uttalte Cannonier til LFCTV nylig.

– Jeg ønsker å bli som Trent, og gjøre de tingene han har gjort, sa 17-åringen.

Tolv mål på sju kamper!

Denne sesongen har unge Cannonier tatt et godt steg på den veien. Han leder angrepet til Liverpool U18, og har scoret utrolige tolv mål på bare sju kamper!

Dette inkluderer to hat-tricks. Det ene av disse kom da Manchester United ble slått 5-0. 

Cannonier fikk sin debut i UEFA Youth League i september, da han kom inn i andre omgang i uavgjortkampen mot Porto, og en uke senere fikk han prøve seg mot seniorene til Bolton da Liverpool U21 tapte for Wanderers i EFL Trophy.

– Oakley har startet sesongen veldig bra, men det kom ikke som noen overraskelse på meg, sier U18-manager Marc Bridge-Wilkinson, som har jobbet med spilleren siden han var 14 år gammel.

Cannonier ble født i Leeds, men sluttet seg til Liverpool som 11-åring. Yorkshire-gutten har alltid hatt Liverpool som sitt favorittlag, og Fernando Torres var det store idolet i guttedagene. 

– Oakley er en veldig god spiller. Han scorer mål, skaper sjanser og er en trussel for ethvert forsvar. Dessverre har han ikke fått spille så mye på grunn av en skade, sier Bridge-Wilkinson til Goal.

Cannonier slet nemlig lenge med en hamstringskade, som gjorde at han gikk glipp av U18-lagets vei til finalen i FA Youth Cup forrige sesong.

Trakk seg fra oktobertroppen til England U18

Han var imidlertid tilbake da preseason startet, og fikk også sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool i juli. 

– Det var godt å være tilbake. Selvsagt setter jeg meg mål for antall scoringer jeg håper å gjøre, men målet nå er å spille så mange kamper som mulig, sier han beskjedent.

Cannonier har landskamper for England U17, men trakk seg fra den engelske U18-troppen nå i oktober for å konsentrere seg om karrieren i Liverpool.