– Det spiller ingen rolle hvem de stiller med, det blir uansett en formidabel kamp

I Preston gleder man seg til Liverpool kommer på besøk onsdag kveld.

25. okt 2021 kl 23.22Einar Kvande

– Liverpool er en av de største klubbene i verden. De har en fantastisk historie, og for øyeblikket har de en av de beste trenerne i verden. Jeg tror ikke det er særlig tvil om det, sier Preston-manager Frankie McAvoy til iFollow PNE.

– De er strålende. Du ser pasningsspillet, bevegelsene, de tre på topp er utrolige, og selv de som ikke får spilletid er fantastiske spillere. Det spiller ingen rolle hvem de stiller med, det blir uansett en formidabel kamp. 

Liverpool kan komme til å ha U23-kvintetten Bradley, Balagizi, Musialowski, Gordon og Morton i troppen.

– Det er bare å se til forrige runde, da de stilte med det folk sier var et andrelag, og de slo likevel Norwich 3-0 på bortebane, så vi er klar over hvilken oppgave vi står overfor. Dette blir en enorm utfordring for oss.

– Det er ingen som levner oss noen sjanse, men du vet aldri hva som kan skje. Det er en cupturnering, og vi vil gi alt.

– Dette blir en fantastisk begivenhet for Preston-supporterne. Det er ikke sikkert vi noen gang får sjansen til å spille mot et av de tre beste lagene i verden igjen, så jeg ser virkelig frem til dette, avslutter McAvoy.

Nesten utsolgt

Deepdale er så godt som utsolgt foran kampen, selv om det la en demper på stemningen i Lancashire-byen at Preston tapte lokaloppgjøret mot Blackpool i helgen.

Sist Liverpool møtte Preston var i FA-cupens tredje runde den 3. januar for snart 13 år siden. Da vant et Liverpool ledet av Rafael Benitez 2-0 takket være scoringer av Albert Riera og Fernando Torres. Det siste målet kom helt på tampen av kampen.

De fem siste kampene mot Preston

DatoResultatStadionTurnering
3. januar 20092 - 0DeepdaleFA cup 3. runde
24. mars 19624 - 1Anfield2. divisjon
26. februar 19620 - 1Old TraffordFA Cup 5. runde andre omkamp
20. februar 19620 - 0DeepdaleFA Cup 5. runde omkamp
17. februar 19620 - 0AnfieldFA Cup 5. runde

Før den kampen må vi helt tilbake til 1962 for å finne møter mellom lagene. Til gjengjeld var det fire av dem i løpet av bare en drøy måned den vinteren.