– Du føler at du er en del av noe svært spesielt

Etter fem år i Liverpool, føler Jöel Matip at han er en del av noe helt spesielt.

9. okt 2021 kl 17.48Øystein Tronstad

Jeg har alt vært her i fem år og føler meg som en del av Liverpool. Selv når du går gjennom byen kan du føle denne fantastiske klubben, sier Joël Matip til Liverpool FC Magazine.

– Det er så mange Liverpool-supportere verden rundt, og det gjør at du føler hvor stor klubben er, og hvor mange mennesker som elsker den på deres spesielle måte. Du føler at du er en del av noe svært spesielt.

Fem år med Matip

Jürgen Klopp kjente godt til midtstopperen fra før av. Tyskeren ble Liverpool-trener høsten 2015, og Matip ankom Anfield etter at kontrakten hans med Schalke 04 gikk ut sommeren etter.

– Min første ligakamp var mot et sterkt Tottenham-lag, og det var veldig spesielt. Dessverre ble det kun uavgjort, men det var utrolig for meg å føle denne drakta i en skikkelig kamp. Det er ikke et stort minne på grunn av resultatet, men alle husker sin første kamp.

Frykter ingen

Totalt har det blitt 131 kamper, og flere hadde det fort blitt hadde det ikke vært for kroppen til 30-åringen. Denne sesongen er han skadefri og sentral i at Liverpool er Premier Leagues eneste ubeseirede lag. Kun Chelsea, Brighton og Manchester City har sluppet inn færre enn de rødes seks.

– Jeg føler at vi er i bra form og at vi ikke behøver å frykte noe lag, men vi må spille vår fotball 100 prosent. Det kommer til å bli en intens og interessant sesong, og vi har et meget godt lag. Spiller vi opp mot vårt beste nivå, da kan vi slå hvem som helst.

2016: Joël Matip, Dejan Lovren og Jordan Henderson omringer Tottenhams Harry Kane på White Hart Lane.

2016: Joël Matip, Dejan Lovren og Jordan Henderson omringer Tottenhams Harry Kane på White Hart Lane.

Den store forsvareren tror at Liverpools spesielle miljø bidrar til at spillerne og personlighetene vokser. 

– Å være i disse omgivelsene hjelper deg å utvikle deg. Det har gått veldig bra, veldig raskt, og nå håper jeg å nyte de neste årene her.