Fabinho har en mindre kneskadeEt veldig overraskende laguttak!

Lagoppstillingen er klar.

24. okt 2021 kl 16.30Arild Skjæveland

Det er klart for den største klassikeren av alle i engelsk fotball – Liverpool mot Manchester United.

Liverpool har vært i fantastisk form den siste tiden, og presset er på de røde etter at både Chelsea og Manchester City gjorde jobben med hver sin storseier på lørdag. Før søndagens kamp er det fire poeng opp til Chelsea og to poeng opp til Manchester City – og med seier i dag kan det bli en liten luke ned fra tredje- til fjerdeplass.

Liverpool har tradisjonelt slitt borte mot Manchester United, men vant tilsvarende oppgjør 4-2 forrige sesong, med et midtforsvar bestående av Nat Phillips og Rhys Williams. Det store usikkerhetsmomentet før dagens kamp, var hvem Jürgen Klopp ville velge på midtbanen, der Thiago Alcantara og Harvey Elliott er de to utilgjengelige – men det er langt flere overraskelser enn det!

Vi merket oss at Fabinho ikke var på treningsfeltet på fredag – og han er heller ikke i startoppstillingen. Liverpool fortsetter med midtbanen fra Madrid. Den største overraskelsen er at Ibrahima Konaté kommer inn i midtforsvaret sammen med Virgil van Dijk, for sin tredje Liverpool-kamp!

Heller ikke Sadio Mané er med på laget – der kommer Diogo Jota inn.

Liverpool FC opplyser om at det er en mindre kneskade som gjør at Fabinho mister kampen. Han skal ha fått smellen i Madrid, og LFC tror ikke det er noe langvarig.

Dette sa Klopp om byttene før kampen:

– Vi må bare bruke troppen, og sånn er det. I en kamp som dette kan vi ikke gjøre seks-sju bytter. Diogo var i meget god form før landslagspausen, og scoret mål, så var han litt skadet og trengte litt tid.

– «Ibou» (Konate) trener på høyeste nivå. Joel er en stor spiller, men vi kan ikke bare bruke ham hele tiden. Vi så noen ting, og tenkte at det kunne være en god kamp for Ibou. Nå starter han med Virgil og de andre guttene, og vil forhåpentligvis ha en god kamp.

For United ble Fernandes som ventet klar, men Raphael Varane er ikke i troppen, så Solskjær fortsetter med Victor Lindelöf i forsvaret sammen med Harry Maguire. Paul Pogba er satt på benken, og Marcus Rashford starter.

Manchester United - Liverpool spilles kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.

Lagoppstillingene

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson, Henderson, Milner, Keita, Jota, Firmino, Salah

Benk: Adrian, Matip, Gomez, Tsimikas, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Origi, Mane

Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, Fred, McTominay, Fernandes, Greenwood, Ronaldo, Rashford

Benk: Henderson, Bailly, Dalot, Lingard, Matic, Pogba, van de Beek, Cavani, Sancho