Folkebørsen etter storseieren på Old Trafford:Historisk score for hat-trick-helten

Mohamed Salah fikk 10 på Liverpool.no sin spillerbørs, og var ikke langt unna en ren tier også på Folkebørsen!

25. okt 2021 kl 20.11Einar Kvande

Over 2100 lesere avga stemme på folkebørsen denne gangen, og aldri har vi sett en høyere snittkarakter enn det leserne ga Mohamed Salah. Et snitt på utrolige 9.92 betyr at nesten samtlige lesere var enige med Liverpool.no, og ga egypteren 10 på børsen.

Curtis Jones var faktisk den eneste spilleren som fikk under 8 i snitt av folket, med 7.85. Liverpool.no ga scouseren 8.

Andy Robertson var den eneste andre spilleren som fikk under 8.5 av leserne, med 8.17. Også her var de ganske så enige med Liverpool.no, som ga også Robbo 8.

Generelt var det rekordhøye karakterer fra leserne etter 5-0 over Manchester United på Old Trafford. Salah er nevnt. Nest høyest var Naby Keita og Jordan Henderson, som begge fikk 8.81 hos leserne og 9 av Liverpool.no. 

Diogo Jota var ikke mye dårligere, med 8.72 fra leserne, og 9 hos Liverpool.no, tett fulgt av Trent Alexander-Arnold, med 8,67 fra leserne og 9 fra Liverpool.no.

Størst sprik mellom leserne og Liverpool.no var det i vurderingen av Virgil van Dijks innsats. Liverpool.no ga nederlenderen en 8-er, mens folket landet på et snitt på 8,61. Det var også et relativt stort avvik mellom leserne og Liverpool.no når det gjaldt nederlenderens stoppermakker, Ibrahima Konate. Han fikk også 8 av Liverpool.no, mens han fikk 8,57 av folket.

Nesten samme forskjell var det mellom Liverpool.no og folket når det gjaldt vurderingen av brasilianerne Roberto Firmino og Alisson Becker. Angriperen fikk 8.56 av folket, mens keeperen fikk 8.52. Begge fikk 8 av Liverpool.no

Alisson Becker 8

Slipper inn én ball – men det går helt fint når Ronaldo er offside. Må gjøre en redning når Greenwood skyter uventet, men har ellers en veldig rolig dag.

Trent Alexander-Arnold 9

Alexander-Arnold og Old Trafford har ikke alltid vært verdens beste kombinasjon, men denne gang var ikke Marcus Rashford noe problem. Også fantastisk offensivt.

Ibrahima Konaté 8

Det var nok mange som var skeptiske til at Konate skulle komme inn til sin tredje kamp i Liverpool-karrieren mot Cristiano Ronaldo og co – men det var det ingen grunn til. Franskmannen var strålende.

Virgil van Dijk 8

Spiller en stor kamp. Vinner det han må av hodedueller mot Ronaldo så lenge de er med i kampen, men det var ikke lenge… Står bakerst og strør rundt seg.

Andy Robertson 8

Det var deilig å se Robertson komme løpende ned til Salah for å feire 5-0 (!)-målet, og gi klar beskjed om å kjøre på videre og knuse dem. Robertson spilte en stor kamp..

Jordan Henderson 9

For en målgivende til 5-0-målet – ren Steven Gerrard-klasse. Men det var ikke det eneste. Kapteinen var strålende i dag, og sto frem som en stor leder mot et lag som mangler akkurat dét.

James Milner

Må ut tidlig med skade. Gjør sakene sine ryddig og bra før det – og ville nok satt inn 2-0-målet om ikke Jota kom han i forkjøpet.

Naby Keita 9

Spiller sin beste kamp i Liverpool-drakten før han blir kvestet av Paul Pogba. Pogba fikk rødt kort, mens Keita måtte av på båre. Før det hadde han mål og målgivende, og hadde presset United-spillerne til feil på feil. Veldig involvert – knallgod. Forhåpentligvis er det ingen alvorlig skade.

Mohamed Salah 10

Målgivende, tre scoringer på Old Trafford som førstemann uten United-drakt – samme dag som avstemmingen til Ballon d’Or stenger… Den egyptiske kongen kunne ikke hatt en bedre dag! Gi ham den kontrakten!

Roberto Firmino 8

Jürgen Klopp har brukt mye tid på å snakke om Firmino før denne kampen, og om hvor viktig han er selv når han ikke scorer. I dag er et prakteksempel. Gjør en glimrende kamp.

Diogo Jota 9

Jota trives på Old Trafford. Han scoret her i fjor, og han gjør det igjen i år. Mål og målgivende, alltid på farten, alltid tilgjengelig.

Curtis Jones 8

Kommer inn og har litt innbytterpuls de første minuttene, før han finner sin rolle og løfter seg stort. Løper og er overalt. Ronaldo ble så frustrert at han sparket ut etter ham, og kunne fått det røde kortet. På slutten kunne han også ha kontret inn 6-0.

Alex Oxlade-Chamberlain

Kommer inn for Naby Keita når han må ut på båre, og er med på den halvtimen der Liverpool holder på ballen og piner hjemmelaget.

Sadio Mané

Kommer inn for Roberto Firmino når kampen er avgjort, og det er nesten så en må synes synd på Sadio for at han kommer for sent til festen...