– Jeg har blitt spurt om utlån av Curtis Jones hundrevis av ganger. La ham bli her – nå ser vi resultatene

Det har vært viktig for Jürgen Klopp at Curtis Jones lærer seg måten laget hans spiller på – heller enn å få førstelagserfaring andre steder.

2. okt 2021 kl 08.53Arild Skjæveland

Etter kampene mot Brentford og Porto den siste uken, har Curtis Jones fått mye oppmerksomhet for sitt gode spill. Han har virkelig tatt vare på sjansen i Thiago og Naby Keitas fravær.

Mot Brentford scoret han et mål, og mot Porto var han involvert i fem (!) scoringer.

– Mot Porto leverte han full pakke, både offensivt og defensivt. Ja, han er i god form, sier Klopp til Sky Sports

For Klopp var det viktig at 20-åringen ble rundt førstelaget i Liverpool, heller enn å gå ut for å få mer erfaring.

– Folk har spurt meg hundrevis av ganger: «kan han gå på lån?». «Hva med å gå dit for å få mer kamptrening?». Nei, la ham bli her.

– Det er det gode med å være skikkelig knyttet til en klubb fra du er ung gutt. Han vil kanskje ikke spille 30 eller 40 kamper hver sesong som 18 eller 19-åring, men han kan fortsatt lære så mye. Jeg ville ikke la ham gå for å spille 30 kamper i League One. Jeg ønsket at han skulle være her, slik at han lærte seg vår måte å spille fotball på, og det er det han har gjort, sier Klopp.

Ingen enkel jobb på midtbanen

Fra U18 og U23-lagene har Jones spilt en annen rolle enn det han nå gjør for førstelaget. Fra aldersbestemt fotball har han vært vant med at ting skal gå gjennom ham, og at han har veldig mye ball.

– Du kan lære hvordan du skal spille uten ballen når du blir her, for vi jobber så mye med det. For en nummer 10, som i hele ungdommen har vært involvert og alltid hatt ballen, er ikke det så lett å få inn i systemet. Det tar tid, sier Klopp.

– Jobben vår er å gi ham all informasjonen vi kan om spillet, offensivt og defensivt, men når du er rundt førstelaget som 17-åring, har du mer tid til å ta det inn. Jeg er veldig glad for at vi nå ser resultatene på banen.

Dersom han nå skal inn og spille i den rollen Gini Wijnaldum hadde i laget, må det tenkes litt annerledes.

– Det er en kompleks posisjon, fordi det kommer trusler fra alle retninger. Når du er der det er minst rom, må du være den som er mest oppmerksom. Du må være involvert defensivt og offensivt, og du må sette tonen, forklarer Klopp.

– Hvordan vi presser forandrer seg mest med midtbanespillerne – hopper de høyt eller ikke, eller tar de et skritt tilbake? Hvordan vi angriper avhenger også av dem. De må være de mest fleksible i mellomrommet, eller på kanten når de kommer ut der. Derfor er det så komplekst.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.