– Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hvilken måte vi vinner på

Jürgen Klopp er meget fornøyd med å få med seg tre poeng hjem fra Madrid.

19. okt 2021 kl 23.55Jens Bessesen

– Det var en tøff kamp, men vi gjorde det overraskende bra. Vi hadde ikke ventet at de skulle være så defensive, men vi scoret to flotte mål og spilte god fotball, sier Jürgen Klopp til BT Sport etter seieren over Atletico Madrid.

Liverpool fikk en drømmestart og ledet 2-0 etter scoringer av Naby Keita og Mohamed Salah, før hjemmelaget spilte seg inn i kampen.

– På 2-0 brydde ikke Atletico seg om å ha ballen. Men vi ga bort målene. Vi gjorde ikke de riktige tingene på 2-0. Bevegelsene var ikke gode og vi spilte ikke de rette pasningene. Dessuten var forsvarslinjen for dyp. Spillet gikk for sakte, og derfor snudde momentum i deres favør, sier Klopp.

Korrekt straffespark

I andre omgang snudde kampen, delvis takket være det røde kortet til tomålsscorer Antoine Griezmann og delvis takket være grepene Klopp gjorde i pausen og underveis i andre omgang. 

Med elleve mot ti mann tok Liverpool igjen kontroll over kampen, og seiersmålet kom da Salah scoret på straffespark et kvarter før slutt.

– Straffesparket var hundre prosent korrekt, og situasjonen til Atletico synes jeg ikke var straffe. Det røde kortet var uheldig, men det var rødt kort. Vi har fått slike kort før, sier Klopp.

Det aller viktigste i kveld var tre poeng. Liverpool står nå med ni poeng. Porto og Atletico har fire, mens AC Milan har null etter at de tapte i Portugal i kveld. Dermed ser det meget lyst ut med tanke på avansement.

– Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hvilken måte vi vinner på. På kvelder som dette er det veldig fint å få med seg tre poeng, sier manageren.