Klopp forklarer hvorfor det er vanskelig å møte Guardiolas City-lag

Jürgen Klopp og Pep Guardiola møtes igjen når Liverpool tar imot Manchester City på Anfield i morgen.

2. okt 2021 kl 17.09Stefan Fosse

Klokken 17:30 i morgen barker Liverpool og Manchester City sammen. Forrige helg hadde Pep Guardiola og de lyseblå god kontroll på et imponerende Chelsea-lag. 

Dette sa Klopp om hvorfor det er vanskelig å møte City-laget.

–  Først og fremst, den beste måten å forsvare seg er å ha ballen i laget, og det gjør City ganske bra. De har store tall i ballinnehav og ting som det. 

–  Så har de en eksepsjonell mot-pressende impuls, som hjelper. Hvis du mister ballen og vinner den tilbake fort, hjelper det også. På toppen av det har de flere måter å organisere seg på, åpenbart, sa Klopp til liverpoolfc.com fredag.

STOROPPGJØR: Liverpool og Manchester City har blitt en skikkelig toppmatch i Klopp og Guardiola-æraen.

STOROPPGJØR: Liverpool og Manchester City har blitt en skikkelig toppmatch i Klopp og Guardiola-æraen.

Roser City-laget

Liverpools tyske trener snakket varmt om spillerne Pep Guardiola har til rådighet, og hvor vanskelig det er å score mot et så bra lag.  

– De har eksepsjonell, individuell kvalitet i flere posisjoner, noe som også hjelper i forsvar. På toppen av det, hvis du ikke har et skudd på mål har ikke keeperen mye innflytelse, men hvis du kommer gjennom er det fremdeles en verdensklasse keeper som står der. 

– Så det lager en ganske interessant miks, vil jeg si. Det er derfor City har vunnet en del Premier League-titler og andre trofeer de siste årene - fordi de er veldig gode. Og det er en klar idé, en klar struktur, med litt endringer over tid, sa Klopp.  

Klopp er veldig spent på hvilke taktikk Manchester City-laget kommer ut med på matten i morgen. 

– Det er ikke bare vi som har hatt en dag eller to mer på å forberede oss til kampen, det har også de, så får vi se hva Pep gjør. Det viktigste for oss er å holde på ballen så lenge som mulig. Det gir motstanderlaget ingen sjanse til å avslutte noen form for situasjoner, fordi de ikke har ballen. 

GIR ROS: Jürgen Klopp er veldig imponert over Manchester City-laget og roser taktikken til Pep Guardiola. Ilkay Gundogan får ikke spilt søndagens kamp på grunn av skade.

GIR ROS: Jürgen Klopp er veldig imponert over Manchester City-laget og roser taktikken til Pep Guardiola. Ilkay Gundogan får ikke spilt søndagens kamp på grunn av skade.


Fornøyd med det defensive spillet

I september scoret Liverpool 20 mål på seks kamper, over tre ulike turneringer. Det gir et snitt på over tre mål per kamp.  

– Det er hele pakken, det må være pakken, sa Klopp om målformen den siste tiden og legger til: 

– Pre-season hjalp enormt, alle spillerne som var involvert i pre-season. Det har hjulpet så langt, og det vil hjelpe i framtiden, i resten av sesongen. 

Klopp er også veldig fornøyd med det defensive spillet så langt, med unntak av Brentford-kampen forrige helg. 

– Jeg har snakket flere ganger om hvor viktig det er at vi lager et grunnlag og et fysisk grunnlag også. For øyeblikket, med unntak av Brentford, er vi ganske stabile defensivt, på grunn av vi jobber hardt sammen som en defensiv enhet og at de offensive spillerne også er forsvarere. 

Selv om september var en veldig god måned, vil ikke Klopp la seg rive med av den grunn. 

– For å være ærlig, når folk fortalte meg om at vi hadde scoret 20 mål i september, føltes det ikke slik. Jeg er veldig positiv, men jeg har mange sjanser i hodet mitt som vi bommet på. Det er ikke slik at jeg ønsker 40 mål eller noe slikt, men vi er ikke i nærheten av hva vi føler seg det burde se ut, sa den tyske treneren.  

Liverpool møter Manchester City på Anfield 17.30 søndag. Kampen blir sendt på TV 2 Sport Premium og TV 2 play.