Liverpools ernæringssjef kommer med bok– Klopps agent ringte meg, og sa at Jürgen ville ha en prat. Jeg ante ikke hva det gjaldt

Over fem år har passert siden Jürgen Klopp og hans agent tok kontakt med dagens ernæringssjef i Liverpool, Mona Nemmer.

13. okt 2021 kl 20.19Stefan Fosse

Jürgen Klopp var ute etter å revolusjonere kostholdet i klubben, rett før hans første hele sesong på Anfield. Etter måneder med gode resultater, blant annet to finaler, begynte den tyske treneren å tenke på hvordan klubben kunne moderniseres.

Et navn dukket opp flere ganger i søken etter en ernæringssjef, og det var Mona Nemmer i Bayern München.  

– Jeg kjente ikke Mona når jeg jobbet i Tyskland, men jeg hadde hørt om hennes rykte. Viktigheten av riktig ernæring for fotballspillere blir mer og mer åpenbar og jeg ville det beste for Liverpool Football Club.  

Det siteres Klopp på i forordet til Mona Nemmers nye bok «A Taste of the Liverpool Way».  

I QATAR: Mona Nemmer er blitt en viktig del av Liverpools trenerteam. Her står hun med VM for Klubblag-trofeet etter seieren mot Flamengo i 2019.

I QATAR: Mona Nemmer er blitt en viktig del av Liverpools trenerteam. Her står hun med VM for Klubblag-trofeet etter seieren mot Flamengo i 2019.

Det første møte

Etter en rekke anbefalinger kom Klopp i kontakt med Nemmer. Det endte i en ny jobb, som ernæringssjef i Klopps Liverpool.

– Jeg spurte spillere, trenere og managere fra hele verden og ett navn dukket stadig opp: Mona!, forteller Klopp. 

Nemmer jobbet i Bayern München da Klopp kom i kontakt med henne.

– Agenten hans ringte meg og sa: «Jurgen ville elsket å fått snakket med deg». Jeg visste ikke helt hva det gjaldt, så jeg sa ja, selvfølgelig, sier Nemmer til Echo i forbindelse med hennes nye bok.

Klopp og Nemmer fant tonen tidlig med hverandre.

– Han ringte meg og vi hadde en fantastisk samtale. Mye lenger enn forventet, og så sa han «Tror du vi kan arrangere et møte et sted?»  

– Deretter møttes vi i person og det var god stemning fra første øyeblikk om hva vi kan oppnå her, forteller Nemmer til Echo.  

TOK KONTAKT: Jürgen Klopp og Mona Nemmer hadde en god kjemi fra første telefonsamtale. Nå har de jobbet sammen i over fem år.

TOK KONTAKT: Jürgen Klopp og Mona Nemmer hadde en god kjemi fra første telefonsamtale. Nå har de jobbet sammen i over fem år.

En viktig brikke under nedstengingen

Nemmers Liverpool-eventyr startet i Los Angeles, under pre-season i 2016. Siden den gang har hun hatt ansvar for hva spillerne får i seg av mat og drikke. 

Det hjalp kanskje spesielt godt å ha Nemmer i klubben når koronapandemien kom, og alle spillerne måtte få hjemmelevert mat som passet kostholdet. 

Nemmer og hennes team jobbet fort for å finne ut hvordan de opprettholde ernæringsnivået til spillerne hjemmefra. Alle spillerne har ulikt kosthold og ulik kultur, noe som kunne bli vanskelig i en slik situasjon. 

– Først og fremst prøvde vi å sørge for at vi hadde det vesentlige, uten å ta ting fra mennesker i nød. 

– Vi forstod veldig raskt at dette kom til å bli en langvarig ting, så vi måtte se på det, sier Nemmer. 

Å holde et sunt og godt kosthold er ikke alltid enkelt når man er «innelåst» i sitt eget hjem. Det gjelder også fotballspillere, som er avhengig av å være form til enhver tid.  

– Det var virkelig ernæringsmenyer for å holde spillerne sine kropper i form, for å matche hjemme-treningene de hadde hver dag. 

– Jo lenger nedstengingen varte, desto mer kreativ prøvde vi å være. Vi lærte mye og prøvde å tilpasse oss på best mulig vis, fortsetter Nemmer. 

Her er et lite tilbakeblikk på hvordan treningshverdagen var for Liverpool-spillerne og trenerapperatet under nedstengingen:

Flerkulturell spillergruppe

Med mange forskjellige nasjonaliteter, kulturer og spisevaner fra England, Japan, Brasil og Afrika prøver Nemmer og hennes team alltid å være så kreative som mulig med maten på treningsanlegget. 

–  Det vi har etablert siden jeg kom til klubben er å være så innovativ som mulig rundt meny-planlegging. 

–  Vi liker også å bruke det internasjonale kjøkkenet. Det er en veldig fin ting for oss og det holde alt veldig fargerikt for oss, avslutter Liverpools næringssjef.