Folkebørsen etter Watford - Liverpool:Leserne stort sett rausere med karakterene enn Liverpool.no

Folket ga høyere karakter enn Liverpool.no til sju av elleve spillere etter brakseieren over Watford.

17. okt 2021 kl 18.08Einar Kvande

Størst sprik mellom leserne og Liverpool.no var det i vurderingen av Virgil van Dijks innsats. Liverpool.no ga nederlenderen en 7-er, mens folket landet på et snitt på hele 7,8. Det var også et relativt stort avvik mellom leserne og Liverpool.no når det gjaldt nederlenderens stoppermakker, Joel Matip. Han fikk også 7 av Liverpool.no, men hele 7,7 av folket.

Da var det større enighet mellom Liverpool.no og leserne når det gjaldt sidebackene. Folket mener at Trent Alexander-Arnold fikk litt for godt betalt av Liverpool.no, som ga scouseren 8. Folket landet på 7,8. Andy Robertson fikk 7 av Liverpool.no: Her ville folket ha en marginalt høyere karakter, 7.2.

Både leserne og Liverpool.no var enige om at Mohamed Salah var Liverpools bestemann i storseieren i London. Liverpool.no landet på en 9-er for egypteren, men mange av leserne mente Salah spilte en perfekt kamp og ga ham 10, slik at lesernes snitt ble på hele 9,6.

Leserne mener også at Salahs angrepskolleger, Roberto Firmino og Sadio Mané, burde ha vært belønnet med høyere karakter enn Liverpool.no ga dem. Firmino fikk 9 av Liverpool.no og 9.2 av folket, mens Mané fikk 8 av Liverpool.no og 8,3 av folket.

Størst enighet var det i vurderingen av Naby Keita, som fikk 7 av både Liverpool.no og leserne.

De to andre midtbanespillerne mener leserne fikk for godt betalt av Liverpool.no. Begge fikk 8-ere. Folket ga Jordan Henderson et snitt på 7,6 og James Milner et snitt på 7,7

Keeper Caoimhin Kelleher var nærmest arbeidsledig, men folket synes likevel han fortjener en halv karakter mer enn 7-eren han fikk av Liverpool.no

Caoimhin Kelleher

Folkebørsen 7,5 (1199 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Tilnærmet arbeidsledig. Watford uten avslutning i første omgang. Det tok nesten en time før 22-åringen måtte ta og redde en ball. Det gjorde han uten problemer. Våken de få gangene han må lufte seg, og er med på notene da Ismaïla Sarr fyrer av.

Trent Alexander-Arnold

Folkebørsen 7,8 (1204 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 8

Noen nydelige stikkere til Salah. Glimrende takling på Cucho Hernández halvveis i første omgang. Et godt comeback etter skaden, og i dag kunne han nesten vært midtbanespiller. Erstattes av Ox etter 64 minutter.

Joël Matip

Folkebørsen 7,7 (1202 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Har sammen med sin stoppermakker fullstendig kontroll på Ismaïla Sarr og Emmanuel Dennis. Mot et lavtliggende hjemmelag er Liverpools midtstoppere også offensive playmakere. Det er noe begge to behersker.

Virgil van Dijk

Folkebørsen 7,8 (1200 stemmer) Største sprik
Liverpool.nos vurdering 7

Et år siden kneet røyk er Virgil tilbake med kraft, eleganse og lederskap. Pasningsfoten svinger rundt et par flotte baller, som få i troppen kan kopiere.

Andy Robertson

Folkebørsen 7,2 (1188 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Kommer på sine driv og slår innlegget som ender med 3-0. Erstattes av Tsimikas etter 64 minutter. Klar for nye oppgaver etter å ha jobbet hardt for Skottland i landslagspausen.

James Milner

Folkebørsen 7,7 (1196 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 8

Litt unøyaktig til tider, men innsatsen er alltid på høyeste nivå med veteranen som spiller både midtbane og back. Får en flott målgivende til 2-0, et angrep han er med på å starte. Verdien hans på banen er fortsatt betydelig. Erstattes av Williams etter 83 minutter.

Jordan Henderson

Folkebørsen 7,6 (1192 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 8

Organiserer og bjeffer på sine lagkamerater, selv om behovet ble stadig mindre denne lørdagen. En spiller som kan ha godt av å ikke ha mange landslagsminutter i beina.

Naby Keita

Folkebørsen 7 (1193 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Skudd i tverrligger like før hvilen, og er ikke fremmed for å smelle til. Blir dessverre litt anonym i dag, men det er heller ikke behov for at Keïta skal finne på det helt store.

Mohamed Salah

Folkebørsen 9,6 (1363 stemmer) Folkets beste
Liverpool.nos vurdering 9 Liverpools beste

Tryller rundt og leker seg med Watford i dag. Selvtilliten er det ingenting å si på. Det samme gjelder forarbeidet til 1-0. Kombinerer godt med Trent gjennom kampen. Stakkars Danny Rose hadde knapt tid til å puste. 4-0 er nok et kunststykke fra toppscoreren. Har han noen gang vært bedre?

Roberto Firmino

Folkebørsen 9,2 (1289 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 9

God på små flater og rom. Fortsetter som bortebanespesial da han kombinerer, og enkelt kan sette inn 2-0 før pause. Er nok en gang på rett sted tidlig i andre omgang, og kan gjøre 3-0. Burde hatt målgivende til Mané, men får godt betalt i dag med hattrick.

Sadio Mané

Folkebørsen 8,3 (1226 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 8

Blir servert av rekkekamerat Salah og gjør ingen feil etter den krempasningen. Blir den tredje afrikaneren som når 100 Premier League-mål. Spesielt imponerende siden han ikke tar straffespark. Involvert i 2-0 også, før han misser på nærmest åpent mål i andre omgang.

Kostas Tsimikas

Inn for Robertson etter 64 minutter. Interessert å vise seg frem offensivt mot et Watford som har resignert.

Alex Oxlade-Chamberlain

Inn for Trent etter 64 minutter. På det tidspunktet er kampen avgjort, og store deler av avslutningen minner mer om en treningskamp.

Neco Williams

Inn for Milner etter 83 minutter. Hyggelig for Neco å få minutter igjen på førstelaget. Dette var en positiv opplevelse. Får notert målgivende på 5-0.