– Manageren vår er en mester på å si de riktige tingene til riktig tid

Alisson Becker gir manageren mye av æren for at Liverpool fikk med seg alle tre poengene fra Wanda Metropolitano.

20. okt 2021 kl 11.05Arild Skjæveland

Etter en fantastisk start i den spanske hovedstaden, der Liverpool ledet 2-0 etter 13 minutter, handlet det mer og mer om Atletico Madrid utover i omgangen.

Antoine Griezmann scoret to ganger, og hjemmelaget kom seg til flere store sjanser. Heldigvis hadde Liverpool Alisson Becker i mål, som vartet opp med flere store redninger.

Mohamed Salah scoret to mål og ble matchvinner, men det var matchvinneren i målet som fikk prisen som banens beste spiller. Etter kampen snakket Alisson om Jürgen Klopp, og managerens evne til å si de riktige tingene.

– Jeg mener manageren er en mester til å si de riktige tingene på riktig tidspunkt, sa Alisson på pressekonferansen etter kampen ifølge Liverpoolfc.com.

– Han fikk oss inn igjen i kampen i garderoben, og innstillingen vår endret seg litt i den andre omgangen. Det er ikke lett når du leder 2-0 før det er spilt 15 minutter – og når du da slipper inn et mål vet du at det vil bli tøft, sier han.

40 minutter mot ti mann

Griezmann fikk direkte rødt kort dan strakk ut benet og traff Roberto Firmino i hodet tidlig i andreomgangen. Det betydde at Liverpool for andre gang denne sesongen måtte spille mot et kvalitetslag som la seg dypt. Det skjedde mot Chelsea tidlig i sesongen, og Thomas Tuchels lag kom unna med det. Det gjorde ikke Atletico Madrid, etter at Mohamed Salah avgjorde fra straffemerket i det 78. minutt.

BANENS BESTE: Alisson Becker ble kåret til banens beste.

BANENS BESTE: Alisson Becker ble kåret til banens beste.

– Vi kom hit, og visste at det ikke ville bli enkelt å spille mot Atletico. Det kunne alle se i kampene. Jeg er glad for at vi kunne score det tredje målet og ikke slippe inn flere, og få mer kontroll på situasjonene, sier Alisson.

– Det er fortsatt rom for forbedring når vi spiller med én mann mer enn dem på banen. Vi må skape flere sjanser, men som sagt – det er ikke enkelt når de parkerer bussen foran mål, sier han.

Alisson og Fabinho måtte fly direkte fra Brasil til Madrid, og har vært der siden fredag. Støtteapparatet og medspillerne returnerer til Merseyside i dag, men de to brasilianerne skal bli igjen til torsdag. Da er det 10 dager siden de var i et land på den røde listen, og de kan komme hjem uten å sitte i karantene.

– Dette er de kampene toppspillere ønsker å spille i, og de gode lagene ønsker å spille. Det er alltid et tøft sted å komme. Jeg har vært her to ganger før, og tapt begge gangene. I dag fikk vi seieren her, og tre poeng er veldig viktig for meg, for oss, og for de tingene vi ønsker å oppnå. Vi må bare fokusere litt bedre i kampene, fordi vi vet at vi kan forbedre oss.