Nå kan stortalentet signere sin første proffkontrakt

Kaide Gordon fyller 17 år i dag, og dermed har Liverpool lov til å tilby Derby-gutten en treårig profesjonell kontrakt.

5. okt 2021 kl 20.30Einar Kvande

Liverpool FC står klare til å tilby Kaide Gordon profesjonell kontrakt, nå som Derby-gutten har fylt 17 år. Anfield-klubben kan da få tenåringen til å sette navnetrekket sitt på en treårskontrakt.

Vingen ble hentet fra Derby County i februar. Overgangssummen kan totalt komme på i overkant av tre millioner pund om alle klausuler slår inn. 

Liverpool Echo melder at Anfield-klubben ikke har hastverk med å få Gordon til å signere papirene, men det er en kontrakt på gang da klubben ønsker å belønne spilleren for hans raske fremgang.

Gordon utmerket seg på U18-laget umiddelbart etter at han kom til Liverpool i vinter, og han scoret i U23-debuten i mai, før han ble overført permanent til U23-laget foran denne sesongen.

Kan få sin andre førstelagskamp mot Preston

Stortalentet imponerte Jürgen Klopp da han trente med førstelaget under preseason, og han var involvert i flere av sommerens treningskamper.

Gordon ble den femte yngste spilleren til å spille for Liverpools førstelag, da han 16 år og 351 dager gammel startet ligacupkampen mot Norwich i september.

Debuten betydde at Liverpool FC måtte ut med 100 000 pund til kriserammede Derby County. På Merseyside tror og håper en at overgangssummen på sikt vil kunne stige til 3,4 millioner pund. Det vil bety at angriperen har fått ut sitt potensiale.

– Han er god. Det er mye å forbedre, og mye å lære – men det er allerede mye som er på plass. Vi er veldig glade for å ha ham her. Vi skal behandle ham forsiktig, men jeg er veldig glad for at han er her. Han er et stort talent, sa Klopp etter seieren på Carrow Road.

Gordon kan få en ny sjanse til å vise seg frem på førstelaget når Liverpool møter Preston på Deepdale i fjerde runde i ligacupen den 27. oktober.