«Utenomjordiske» Salah skaper hodebry for Brighton-manageren

Mohamed Salah har allerede scoret 15 mål for Liverpool i alle turneringer denne sesongen, og det skremmer Graham Potter.

28. okt 2021 kl 18.42Einar Kvande

Brighton-manager Graham Potter innrømmer at han ikke aner hvordan han skal stoppe Mohamed Salah i helgen. Potters lag kommer på besøk til Anfield på lørdag, og skal møte et Liverpool-lag i kanonform.

Salah gjorde hat-trick da Liverpool slo Manchester United 5-0 sist helg. Egypteren har nå scoret i ti kamper på rad i alle turneringer, og har altså 15 mål totalt. 

Under sin pressekonferanse i ettermiddag fikk Potter spørsmål om hvordan Salah kan stoppes.

– Det er et veldig godt spørsmål, lød det umiddelbare svaret.

– For øyeblikket er han ikke bare verdensklasse, han er i en utenomjordisk klasse! Han leverer varene i alle de store kampene, som mot Chelsea, Manchester City, Atletico Madrid og Manchester United.

Salahs første kamp mot Brighton kom i 2017/18, da han hadde målgivende til Roberto Firmino i en kamp Liverpool vant 5-1 på Amex.  Liverpool møtte Brighton på Anfield i den siste kampen den sesongen, og da scoret Salah kampens første mål og hadde også en målgivende til Dominic Solanke da Liverpool vant 4-0. 

I 2018/19 vant Liverpool begge kampene med 1-0 mot Brighton, og Salah scoret vinnermålet i dem begge. 

Da Liverpool slo The Seagulls 2-1 på Anfield i 2019/20 måtte Salah gå av banen uten mål eller assist for føste gang mot Brighton. 29-åringen var imidlertid involvert i alle tre målene på Amex senere den sesongen, da han scoret to ganger og hadde målgivende til ett mål i en kamp som Liverpool vant 3-1. På det tidspunkt var Liverpool allerede kronet som ligamestere.

Forrige sesong gikk det tråere for Salah og Liverpool i kampene mot Brighton. Det ble 1-1 på borteebane da Salah hadde målgivende til Diogo Jotas åpningsmål, før Pascal Gross utlignet på et straffespark. Totalt har Salah møtt Brighton åtte ganger, og står bokført med fem mål og fire målgivende pasninger mot dem. Egypteren har vært på det vinnende laget seks ganger, som også var hans seks første kamper mot The Seagulls. De to siste oppgjørene har endt med en uavgjort og ett tap.

– Dessverre for oss er det ikke bare han som er en topp, topp spiller i Liverpool. Hele laget er det. Disse topplagene har vidunderlige individuelle spillere, men de er også en enhet og et lag, og vi må forsøke å håndtere det.

Brighton stoppet Liverpools utrolige kamprekke

Potters lag klarte å håndtere Liverpool i den andre kampen forrige sesong. Da vant de 1-0 på Anfield, og fikk satt en stopper for Liverpools utrolige ubeseirede kamprekke på hjemmebane i Premier League, som lød på 68 kamper.

Den seieren kom på en tom stadion som en følge av koronapandemien. Brighton-manageren vet det blir tøft å gjenta den bragden nå som publikum er tilbake på tribunene.

– Alt er selvsagt mulig, men dette er en av de største utfordringene som finnes innen fotballen. Anfield med publikum på tribunene er noe helt annet enn uten publikum på tribunene.

– Du er avhengig av at nesten alt går din vei om du skal få et godt resultat på Anfield. Vi må spille perfekt, vi må stå sammen, og vi må være standhaftige, samtidig som vi må spille på et høyt nivå. Likevel må vi håpe de har en dårlig dag i tillegg. Selv om vi spiller i samme liga, er vi ikke på samme nivå som dem.

– Vi kan lære av erfaringen vi høstet forrige sesong, men vi må heve oss ytterligere. 

Bissouma er tilbake

Potter bekreftet at Dan Burn vil gå glipp av kampen mot Liverpool. Den store forsvarspilleren skadet det ene kneet i ligacuptapet for Leicester onsdag kveld.

– Han har hatt en scan, og vil ikke være tilgjengelig for spill på Anfield. Vi vet ikke det hele og fulle omfanget av skaden ennå.

Potter har Yves Bissouma tilbake. Midtbanespilleren kom inn fra benken i ligacupen etter en måned ute med et kneproblem.