Watford-manageren fikk sparken før møtet med Liverpool

Xisco Munoz har mistet jobben.

3. okt 2021 kl 11.59Arild Skjæveland

Sju poeng på sju kamper var ikke godt nok for nyopprykkede Watford, som søndag melder at de har sparket manageren!

Xisco Munoz, som spilte under Rafa Benítez i Valencia før Benitez gikk til Liverpool i 2004, har ledet Watford siden 21. desember 2020. Han ledet Watford til andreplass i Championship med 91 poeng, og laget var klare for opprykk med to kamper til gode.

Lørdag tapte de 1-0 borte mot Leeds United, og det var nok til at den 41 år gamle spanjolen mistet jobben.

Møter Liverpool i neste kamp

Watford bekreftet sparkingen i en pressemelding

«Watford FC bekrefter at Xisco Munoz har forlatt sin stilling som hovedtrener. Styret mener at den siste tids prestasjoner viser en negativ trend, på et tidspunkt der laget bør synlig være i forbedring. The Hornets vil alltid være takknemlig for Xisco og rollen han spilte da laget sikret opprykket forrige sesong, og vi ønsker ham lykke til videre i karrieren i fotball», skriver Watford i en pressemelding.

Liverpool er Watfords neste motstander, i tidligkampen lørdag 16. oktober etter landslagspausen.

Sean Dyche er den eneste manageren som har sittet lenger i en Premier League-klubb enn Jürgen Klopp. Han har vært Burnley-manager i åtte år og 336 dager. Klopp har nå fem år og 358 dager som Liverpool–sjef. Han har sittet nest lengst av managerne i Premier League – og bare fire har vært lenger i jobb i det engelske ligasystemet.

Slik London-klubben har operert de siste årene, vil de trolig ha en ny manager på plass til kampen mot Liverpool. Siden Klopp tok over, har Watford hatt ti managere dersom vi inkluderer Hayden Mullins som har vært midlertidig sjef to ganger. Quique Sanchez Florez, Walter Mazzarri, Marco Silva, Javi Gracia, Quique Sanchez Florez, Hayden Mullins (midlertidig), Nigel Pearson, Hayden Mullins (midlertidig), Vladimir Ivic og Xisco Munoz er listen over managere siden 2015/16-sesongen.