Bekreftet: Steven Gerrard blir Aston Villa-manager– Utrolig stolt over å få denne jobben

Steven Gerrard er klar for Aston Villa!

Aston Villa bekrefter torsdag formiddag at Steven Gerrard blir klubbens nye manager. Første kamp blir mot Brighton neste helg, og allerede 11. desember kommer han til Anfield for å bryne seg på Jürgen Klopp og Liverpool. 

– Aston Villa er en klubb med en rik historie og tradisjoner i engelsk fotball, og jeg er utrolig stolt over å få denne jobben, sier Gerrard til klubbens nettsider.

– I mine samtaler med styret kom det tydelig frem hvor ambisiøse de er på vegne av klubben. Jeg ser frem til å hjelpe dem med å nå sine mål. 

– Jeg vil rette en stor takk til alle involvert i Glasgow Rangers, som ga meg muligheten til å være manager i en så ikonisk fotballklubb. Å hjelpe dem nå 55 ligatitler vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt. Jeg vil takke spillere, støtteapparat og supportere og ønske de alt godt i fremtiden, sier Gerrard.

Ifølge Sky Sports har Gerrard signert en kontrakt for to og et halvt år. De melder også at Gary McAllister blir med som assistentmanager og at deler av støtteapparatet fra Rangers blir med til den nye klubben.

Purslow meget fornøyd

Daglig leder i Aston Villa, Christian Purslow, som kjenner Gerrard fra tiden da han var direktør i Liverpool, er strålende fornøyd med ansettelsen. 

– Siden han gikk fra en fantastisk spillerkarriere til å bli trener, har Steven først utviklet og trent opp unge toppspillere på akademiet til Liverpool, en erfaring vi verdsetter høyt her i Aston Villa. Han tok deretter den modige avgjørelsen om å teste seg i et intenst miljø med mye press i Skottland. Det han har oppnådd med å vinne Premiership med Rangers fikk oss virkelig til å åpne øynene, i tillegg til prestasjonene i Europa.

Aston Villa mistet i sommer sin store stjerne Jack Grealish og erstattet ham med spillere som Emi Buendia, Leon Bailey og Danny Ings. Men Dean Smith klarte ikke å følge opp fjorårssesongen, og etter fem strake tap fikk han sparken. 

Gerrard må dermed ta over et lag som er ute av form, men som har mye potensial.

– Stevens ambisjoner, filosofi og verdier som trener er helt i tråd med det vi har her i Aston Villa, sier Purslow.