Det engelske landslaget vurderer markering mot Qatar

Flere kan se ut til å følge Norges eksempel.

Englands landslag vurderer å følge eksempelet til blant andre Norge, Tyskland og Nederland ved å markere sin bekymring rundt brudd på menneskerettighetene hos neste års VM-vert Qatar. Det skriver joe.co.uk.

Vertsnasjonen har fått kritikk etter at det har blitt avslørt brudd på menneskerettigheter for migrantarbeidere, i tillegg til blant annet landets syn på homofili, som er forbudt i Qatar.

Menneskerettighetsorganisasjoner har lenge vist sin motstand mot mesterskapet, og markeringene har også nådd fotballen - om enn i noe mindre grad. Norge var tidlig ute med en t-skjorte-markering. «Human rights - on and off the pitch» er budskapet Ståle Solbakkens lag entrer banen med før kamp.

MARKERING: Snart kan vi også se landslaget til England med slike t-skjorter.

MARKERING: Snart kan vi også se landslaget til England med slike t-skjorter.

Trenger bare ett poeng

Norge har fått med seg Tyskland og Nederland på laget og ønsker at flere landslag skal kaste seg på. 

Ifølge Henry Winter i The Times kan England være de neste til å bli med på markeringen.

«Når kvalifiseringen til VM 2022 er i boks, vil England-spillerne ha et møte for å finne ut hvordan de kan gi uttrykk for sine bekymringer rundt menneskerettigheter i Qatar. De har fått med seg protestene til de nederlandske, tyske og norske spillerne», skriver han.

England møter San Marino mandag kveld, og det skal mer enn et mirakel til om VM-kvalifiseringen skal glippe. Gareth Southgate sine menn leder gruppen tre poeng foran Polen før den siste kampen, og San Marino står som vanlig med null poeng. 

Trent Alexander-Arnold kan bli involvert i kveldens kamp. Jordan Henderson har reist hjem på grunn av skade.